Kyllingeburger med selleri og smeltet ost
30 min

Kyllingeburger med selleri og smeltet ost

En flot burger med mange lag. Find det store bid frem....eller brug kniv og gaffel.
Bedømmelse (20 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kyllingeburger med selleri og smeltet ost

En flot burger med mange lag. Find det store bid frem....eller brug kniv og gaffel.

Antal portioner
  • 400 g hakket kyllingekød (ca. 5% fedt)
  • 15 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • 4 burgerboller, gerne fuldkorn (ca. 350 g)
  • 8 spsk medium salsa - krydret tomatsauce
  • 50 g blade af romainesalat
  • 100 g syltede agurker i lange skiver
  • 1 dl medium salsa - krydret tomatsauce
  • 5 gulerødder i stave (ca. 300 g)

Fremgangsmåde:

Form kødet til 4 flade bøffer. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun kyllingebøfferne ca. 1 min. på hver side og drys dem med salt. Steg bøfferne ca. 4 min. ved jævn varme - vend af og til. Hold bøfferne varme.

Skræl imens sellerien og skær den i 8 skiver. Læg selleriskiverne på en bageplade med alufolie og drys med salt. Grill sellerien øverst i ovnen. Tag selleriskiverne ud og fordel osten. Sluk for ovnen og stil sellerien tilbage i ovnen i ca. 2 min. eller til osten er smeltet.

Lun bollerne i ovnen eller på en brødrister. Flæk dem og smør overe og undere med salsa. Læg bollerne sammen om selleriskiver med ost, salatblade, kyllingebøffer og syltet agurk. Server sammen med ekstra salsa og gulerodsstave.

Grill

Ca. 9 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 53,4 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 26 %
Print