Kyllingefad og ingefærkrydret linsemos

Kyllingefad og ingefærkrydret linsemos

1 time
Kyllingefadet passer sig selv i ovnen. Imens kan du lave den krydrede linsemos. Server den med topping af hytteost - et spændende tilbehør som de fleste børn og voksne kan lide.
https://www.arla.dk/opskrifter/kyllingefad-og-ingefarkrydret-linsemos/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 45 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kyllingefad
  • Læg kyllingelår og løg i et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm) og dryp olie på. Drys med salt og bag lår og løg midt i ovnen.
Linsemos
  • Bring linser og vand i kog i en tykbundet gryde. Kog linserne ved svag varme og under låg i ca. 10 min. - rør af og til. Tilsæt ingefær, hvidløg, chili. sojasauce, limesaft og salt. Varm linsemosen igennem under omrøring og smag til.
  • Bland hytteost og limeskal. Kom linsemosen i en skål, lige inden serveringen, og læg den limekrydrede hytteost på toppen,
Kyllingefad, fortsat
  • Kom kålbladene i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem trække i ca. 1 min. og hæld vandet fra. Tag ca. ½ dl sky fra kyllingefadet og vend kålen med skyen. Anret kålen i fadet med kyllingelår og løg og server sammen med den ingefærkrydrede linsemos.
Energiindhold for hele retten:

12333 kJ / 2948 kcal

Næringsindhold pr. 100g

345 kJ / 82 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 39,7 % 8,1 g
Kulhydrat: 29,4 % 6 g
Fedt: 30,9 % 2,9 g
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Ingredienser

Kyllingefad
6 Rensede kyllingeoverlår (ca. 900 g)
4 Rødløg i halve (ca. 450 g)
2 tsk Rapsolie
1 tsk Groft salt
Linsemos
300 g Skyllede tørrede røde linser
½ liter Vand
2 spsk Fintrevet frisk ingefær
1 Stort hakket fed hvidløg
1 spsk Finthakket rød chilipeber
2 spsk Sojasauce
2 spsk Friskpresset limesaft
1 tsk Groft salt
200 g Hytteost
2 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
Kyllingefad, fortsat
100 g Rensede og ribbede grønkålsblade eller flower sprouts
1 liter Kogende vand
Pynt
Fintrevet limeskal (usprøjtet)