Kyllingelår i ovn med cremede grønkålskartofler

1 time
Arbejdstid: 30 min
Kyllingelår i ovn med cremede grønkålskartofler

Sprøde kyllingelår i ovn med cremede kartofler og grønkål fra panden. Særlig god hvis du har en rest kogte kartofler.

Ingredienser

4 Kyllingelår (ca. 800 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Kartoffel- og grønkålspande

600 g Skrællede kartofler
150 g Hakket grønkål
1½ dl Piskefløde eller madlavningsfløde
125 g Revet cheddar- og maasdammerost
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ dl Fintklippet purløg

Sådan gør du

  • Læg kyllingelårene i et ovnfast fad og drys med salt og peber.
  • Steg kyllingelårene midt i ovnen ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kartoffel- og grønkålspande

  • Kog kartoflerne i usaltet vand til de er møre - gem ca. 2 dl kogevand. Hæld resten af vandet fra og damp kartoflerne tørre.
  • Skær kartoflerne i mindre stykker og kom dem i en sauterpande sammen med grønkål, fløde og 1 dl kogevand. Bring det i kog og kog det ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min.
  • Tilsæt ost, salt og peber og kog i yderligere ca. 2 min. Tilsæt evt. lidt mere kogevand og smag til.
  • Drys retten med purløg og server sammen med kyllingelårene.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9566 kJ / 2286 kcal

Næringsindhold pr. 100g

663 kJ / 159 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 22,3 % 8,7 g
Kulhydrat: 19,9 % 7,7 g
Fedt: 57,8 % 10,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kyllingelar-i-ovn-med-cremede-gronkalskartofler/