Kyllingelår i rosa sauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

1 timer

Kylling og lækre rødder i en sauce, der får sin fine farve fra rødbederne.

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g skyllede små rødbeder
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 3 spsk friske citrontimianblade
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 1 kg kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Træk skindet af kyllingelårene. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun kyllingelårene ca. 1 min. på hver side. Tag dem op, tør panden af og kom lårene tilbage i panden sammen med vand, salt og peber. Lad kyllingelårene koge ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Kom gulerødder og mælkesauce i sauterpanden, bring retten i kog og kog den ved jævn varme i yderligere ca. 10 min.

Kog imens rødbederne i vand tilsat salt ved svag varme og under låg i ca. 25 min. eller til de er møre. Hæld kogevandet fra rødbederne og skyl dem hurtigt i koldt vand. Skær stilkender og rodspidser af og fjern skrællen. Flæk rødbederne.

Kom rødbeder, citrontimian (gem lidt til pynt) og salt i sauterpanden. Varm retten godt igennem og smag til.

Tip

I stedet for citrontimian kan du tilsætte 4 tsk friske almindelige timianblade og 2 tsk fintrevet citronskal.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,4 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 25 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: