Kyllingelår med skalotteløgsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

45 min

Champignoner og løg passer så fint sammen med kyllingen. Når du skærer ridser i kyllingelårene, kan de blive møre på en god halv time.

Ingredienser

Antal portioner

  • 10 g smør
  • 225 g champignoner i halve og kvarte
  • 6 kyllingeoverlår (ca. 1 kg)
  • 300 g pillede hele skalotteløg, fx bananchalotteløg
  • 1 spsk vand
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 100 g sukkerærter i lange strimler
  • ¼ liter Karolines Køkken® mælkesauce Mælkesauce

Tilbehør

  • 240 g brune ris, parboiled

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad halvdelen af fedtstoffet blive gyldent i en sauterpande. Steg champignonerne ved kraftig varme i ca. 5 min. eller til de er tørre. Tag champignonerne op. Lav imens 2-3 dybe ridser i hvert kyllingelår. Lad resten af fedtstoffet blive gyldent i panden. Brun kyllingelårene på alle sider i ca. 5 min. Tilsæt løg, vand, salt og peber. Damp lår og løg ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Tag kyllingelårene op, kom dem i et fad og hold lårene varme. Kom sukkerærter, de stegte champignoner og mælkesauce i sauterpanden. Varm saucen godt igennem og smag til.

Fordel chalotteløgsaucen henover kyllingelårene og server dem sammen med de nykogte ris.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,9 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: