Kyllingelår og lun kartoffelsalat med blommer og fennikel

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

1 timer

En forfriskende ny variant af den klassiske varme sursød kartoffelsalat - her med blommer, fennikel og rødløg.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kg rensede kyllingeoverlår
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Kartoffelsalat

  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 600 g skrubbede pillekartofler i tykke skiver
  • 3 rødløg i både (ca. 200 g)
  • 2 fennikler i tynde skiver (ca. 200 g)
  • 1½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • ½ tsk groft salt
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk hvid balsamicoeddike
  • 200 g blommer i både

Tilbehør

  • 120 g ristet rugbrød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Tør kyllingestykkerne, læg dem i en bradepande og drys med salt og peber. Steg kyllingelårene midt i ovnen - dryp med det smeltede fedt et par gange under stegningen.

Kartoffelsalat

Bring vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tilsæt løg og fennikel, bring atter i kog og kog ved svag varme og under låg i ca. 6 min. Tag ca. ½ dl kogevand fra og lad grøntsagerne dryppe af i et dørslag. Kom den ½ dl kogevand tilbage i gryden sammen med fløde, honning, eddike, salt, peber og blommer. Bring blandingen i kog og vend de afdryppede grøntsager i den sursøde flødeblanding. Vend godt rundt i kartoffelsalaten og smag til. Server med kyllingelår og ristet rugbrød.

Stegetid

Ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tip

I stedet for fennikel kan du bruge fintsnittet spidskål. Tilsæt det sammen med blommerne.

Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,1 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 27 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag