Blomkålssalat og stegte kyllingelår

Blomkålssalat og stegte kyllingelår

1 time
Hindbær og blomkål sammen i en salat - det er et godt match.

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn.

Stegte kyllingelår
  • Rens og tør kyllingestykkerne. Læg dem i en lille bradepande og drys med salt og peber. Steg kyllingelårene midt i ovnen.
  • Fjern den groveste stilk fra blomkålen. Skær de øvrige stilke i små tern og del resten af blomkålen i bittesmå buketter. Rør hytteost, honning, eddike, purløg (gem lidt til pynt) og salt sammen og vend blomkålen i. Smag til. Kom blomkålssalaten i en skål og pynt med hindbær.
  • Server de stegte kyllingelår og blomkålssalaten sammen med nykogte kartofler.
Energiindhold for hele retten:

11627 kJ / 2779 kcal

Næringsindhold pr. 100g

382 kJ / 91 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 36,4 % 8,2 g
Kulhydrat: 33,1 % 7,4 g
Fedt: 30,5 % 3,1 g
Mere inspiration

Har du lyst til en klassisk grydestegt kylling - så er opskriften her.

Ingredienser

Stegte kyllingelår
1 kg Kyllingeoverlår (ca. kg)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Blomkålssalat
1 Renset blomkål (ca. 550 g)
250 g Hytteost
2 spsk Flydende honning
1 spsk Hvid balsamicoeddike
1½ dl Fintklippet purløg
1 tsk Groft salt
150 g Rensede friske hindbær (ca. g)
Tilbehør
1 kg Kartofler