Kyllingelever i pande
30 min

Kyllingelever i pande

Sprøde kyllingelevere er lækre, når de bliver stegt, lige som de skal. Her serveret med en mild og cremet tomatsauce.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kyllingelever i pande

Sprøde kyllingelevere er lækre, når de bliver stegt, lige som de skal. Her serveret med en mild og cremet tomatsauce.

Antal portioner
  • 500 g kyllingelever
  • 4 spsk hvedemel
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g smør
  • 3 dl tomatjuice
  • 1½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • ½ tsk tørret timian
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler
  • 300 g tomatsalat af tomater og forårsløg

Fremgangsmåde:

Fjern eventuelle hinder fra kyllingeleverne. Tør leverne godt og vend dem i mel tilsat salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg leverne ved svag varme i 6-8 min. Tag kyllingeleverne op, læg dem i et fad og hold dem varme. Kom tomatjuice i panden og bring det i kog. Tilsæt fløde, hvidløg, timian, salt og peber og kog saucen ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til. Du kan evt. jævne saucen. Hæld tomatsaucen over de stegte kyllingelevere og server sammen med kartofler og tomatsalat.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 42 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Protein: 20 %
  • Fiber: 23,6 g
Print