Kyllingelevermousse med portvinssky

8 timer 30 min
Arbejdstid: 40 min
Kyllingelevermousse med portvinssky

Kyllingelevermousse med portvinssky - en spændende forret, som kan laves dagen før.

Ingredienser

Dagen før

250 g Optøede, frosne kyllingelever
25 g Smør
1 dl Portvin, fx Tawny
50 g Blødt smør
1 dl Piskefløde
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Portvinssky

3 blade Husblas
2 dl Portvin, fx Tawny

Pynt

Brøndkarse

Tilbehør

150 g Ristet hjertebrød eller flutes

Sådan gør du

Dagen før

  • Fjern eventuelle hinder fra kyllingeleverne og tør dem godt.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og brun leverne i ca. 3 min. – de skal være rosa indeni.
  • Tag leverne op og kog panden af med portvin i ca. ½ min. Lad pandesky og levere køle lidt af.
  • Blend kyllingeleverne, sky og blødt smør i ca. 15 sek. eller til det er jævnt.
  • Pisk fløden til flødeskum og vend det i leverblandingen. Tilsæt salt og peber og smag til.
  • Hæld kyllingelevermoussen i en skål eller form og lad den stå tildækket i køleskabet til næste dag.

Portvinssky

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Bring portvinen til kogepunktet.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt husblassen i den varme portvin.
  • Lad skyen stå koldt til den er stivnet.
  • Anret kyllingelevermousse og hakket portvinssky på portionstallerkener. Pynt med brøndkarse.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7376 kJ / 1763 kcal

Næringsindhold pr. 100g

913 kJ / 218 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 15,7 % 8,4 g
Kulhydrat: 22,1 % 11,9 g
Fedt: 54,3 % 13,4 g
Alkohol: 7,9 % 1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kyllingelevermousse-med-portvinssky/