Kyllingelevermousse
30 min

Kyllingelevermousse

Denne moussen smelter på tungen. Spis den til frokost med groft brød og cornichoner.
Fryseegnet
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kyllingelevermousse

Denne moussen smelter på tungen. Spis den til frokost med groft brød og cornichoner.

Antal portioner
  • 400 g kyllingelevere
  • 1 lille zittauerløg
  • 1 lille fed hvidløg
  • 10 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk cognac
  • 100 g blødt smør
  • ½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • ½ dl grofthakkede hasselnøddekerner

Pynt

  • grofthakkede hasselnøddekerner

Tilbehør

  • 240 g ristet rugbrød
  • 50 g cornichoner

Fremgangsmåde:

Skær leveren i mindre stykker. Pil løg og hvidløg, og dem. Steg lever og løg i smør. Leveren skal være lidt rosa indeni. Kom lever og løg i en blender. Tilsæt salt, peber, cognac og smør. Blend til en jævn mousse. Tilsæt fløde og blend moussen luftig. Rør nødderne i. Hæld moussen i 2 små forme og til dem tildækket i køleskabet, til moussen er stivnet.

Kan stå tildækket i køleskabet i 4-5 døgn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,1 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 55 %
  • Alkohol: 3 %
Print

Vin match

Pinot gris Alsace, Frankrig

Det bedste match til denne lækkerbisken er en fyldig hvidvin på pinot gris-druen Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling