Kyllingemousse på salat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(21 vurderinger)

60+ min

Perfekt til buffet eller blot som forret. Kan tilberedes dagen før.

Ingredienser

Antal portioner

Marinering, dagen før

  • 2 kyllingefileter
  • 2 spsk tyttebærsyltetøj
  • 1 spsk vand
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Kyllingemousse, dagen før

  • 1 liter vand
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk groft salt
  • 6 sorte peberkorn
  • 2 hele kyllingelår
  • 10 g smør
  • 1 hakket zittauerløg
  • 2 spsk vand
  • 2 spsk tyttebærsyltetøj
  • 2 knuste enebær
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 75 g smør
  • 10 g smør
  • 1¼ liter feldsalat
  • 4 spsk tyttebærsyltetøj

Tilbehør

  • 150 g ristet franskbrød eller rugbrød i tynde skiver

Sådan gør du

Sådan gør du

Marinering, dagen før

Skær grove sener og hinder af kødet. Kom tyttebærsyltetøj, vand, salt, peber og kyllingefileter i en frysepose. Vend godt rundt, luk posen tæt og lad kødet marinere i køleskabet i ca. 1 døgn.

Kyllingemousse, dagen før

Bring vand tilsat laurbærblade, salt og peberkorn i kog i en gryde. Kog kyllingelårene ved svag varme og under låg i ca. 1 time. Tag de kogte kyllingelår op og lad dem køle lidt af. Fjern skindet og pil kødet af benene (ca. 200 g kyllingekød).

Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løget i ca. ½ min. Tilsæt vand, tyttebærsyltetøj, knuste enebær, salt og peber og kog i ca. 1 min. Kom fløde, det kogte kyllingekød, smør og det svitsede løg i en blender. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 2 min. Smag til. Kom kyllingemoussen i en skål (ca. ½ liter). Bank skålen let mod bordet og stil den tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Tag kyllingefileterne op af marinaden. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun fileterne ca. ½ min. på hver side. Steg dem færdige ved svag varme i 8 -10 min. - vend kødet af og til.

Ved serveringen

Dyp 2 teskeer i varmt vand og form moussen til 12 “æg“. Anret dem på tallerkener sammen med salat, skiver af kyllingefilet og tyttebærsyltetøj.

Frysetip

Kyllingemoussen kan fryses.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,5 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 47 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Pinot Noir Bourgogne, Frankrig

Prøv en kølig rødvin (ca. 12 grader) på pinot noir-druen til denne ret. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling