Lagkage med mandler og cognac
60+ min

Lagkage med mandler og cognac

Enkel lagkage af kakaobunde, flødeskum, cognac, mandler og appelsin - mums!
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lagkage med mandler og cognac

Enkel lagkage af kakaobunde, flødeskum, cognac, mandler og appelsin - mums!

8 stykker pr. kage

Antal portioner

Kakaobunde

  • 100 g blødt smør
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 2 æg
  • 225 g hvedemel (ca. 3¾ dl)
  • 2 spsk kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 dl mælk

Fremgangsmåde:

Kakaobunde

Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer. Kom det ene æg i og pisk godt. Tilsæt det andet æg og pisk, til blandingen er let og luftig. Bland mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med mælken. Fordel dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bag kagen midt i ovnen. Dæk den evt. med bagepapir efter ca. ½ time, så kagen ikke bliver for mørk. Flæk forsigtigt den afkølede kage i 3 bunde.

Flæk mandlerne og kom dem i en tør pande. Rist mandelflagerne ved jævn varme og under omrøring ca. 14 min. eller til de er gyldne. Lad mandelflagerne køle af. Bland piskefløde og flormelis og pisk fløden til et let skum. Smag til med cognac. Tag ¼ af mandelflagerne fra til pynt og vend resten i flødeskummet. Læg en bund på et serveringsfad og dryp den med 1 spsk appelsinsaft. Fordel 1/3 af fyldet på bunden. Dæk med en ny bund, dryp med appelsinsaft og fortsæt sammenlægningen. Slut af med et lag fyld og pynt med mandelflager. Lad lagkagen trække i køleskabet ca. 1 time før serveringen. Lagkagen kan stå i køleskabet i ca. 4 timer før serveringen.

Bagetid

Ca. 50 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 22430 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 54 %
  • Alkohol: 1 %
Print