Festlig chokoladelagkage
4 timer
•
Super nem måde at lave en festlig lagkage med masser af kakaosmag. Pynt lagkagen med frugt, bær, kiks, kage, slik, flag eller lys afhængig af anledningen.
Ingredienser
300 g
Hvedemel (ca. 5½ dl)
|
|
---|---|
250 g
Sukker (ca. 3 dl)
|
|
3 spsk
Kakaopulver
|
|
2 tsk
Vaniljesukker
|
|
2 tsk
Bagepulver
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
½ liter
Kakaomælk
|
|
100 g
Smør - smeltet
|
Chokoladefrosting
100 g
Blødt smør
|
|
---|---|
100 g
Flormelis (ca. 2 dl)
|
|
75 g
Mælkechokolade - smeltet
|
|
¾ dl
Piskefløde
|
Pynt
Jordbær
|
|
---|---|
Mini chokoladekiks
|
|
Marengs
|
Sådan gør du
Chokoladefrosting
Det er en god idé at bage kagen i god tid, og gerne dagen før, så den er helt kold før sammenlægningen. Er du i tidsnød, kan du alternativt flække bundene forsigtigt, når kagen er kølet lidt af og lægge bundene på køl (eller i fryseren) for at afkøle dem helt.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
20771 kJ / 4964 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1349 kJ / 322 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 4,6 % | 3,6 g |
Kulhydrat: | 55,1 % | 43,7 g |
Fedt: | 40,3 % | 14,7 g |