Festlig chokoladelagkage

Festlig chokoladelagkage

60+ min
Super nem måde at lave en festlig lagkage med masser af kakaosmag. Pynt lagkagen med frugt, bær, kiks, kage, slik, flag eller lys afhængig af anledningen.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 1 time og 15 min ved 175° - traditionel ovn.

  • Bland mel, sukker, kakaopulver, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen. Pisk kakaomælk i de tørre ingredienser lidt efter lidt. Pisk til sidst det smeltede smør i dejen. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden af en springform (ca. 18 cm i diameter). Fordel dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen. Tjek om kagen er gennembagt med en træpind. Lad den køle helt af i formen på en bagerist. Tag kagen ud af formen og fjern bagepapiret. Skær evt. den rundede top af kagen. Del kagen i tre med en brødkniv, så du får tre ens, flade kagebunde.
Chokoladefrosting
  • Pisk smør og flormelis lyst og luftig. Pisk i en tynd stråle den smeltede chokolade i smørblandingen. Tilsæt til sidst fløde og pisk til frostingen er ensartet og blød.
  • Smør to af kagebundene med ca. ⅔ af chokoladefrostingen. Læg de to kagebunde med chokoladefrosting ovenpå hinanden på et kagefad og placer den sidste kagebund øverst. Tryk kagen let sammen. Fordel et tyndt lag frosting på siderne og skrab det af igen, mens du kører fadet rundt. Smør det sidste frosting på toppen og pynt kagen med jordbær, kiks og marengs.

Det er en god idé at bage kagen i god tid, og gerne dagen før, så den er helt kold før sammenlægningen. Er du i tidsnød, kan du alternativt flække bundene forsigtigt, når kagen er kølet lidt af og lægge bundene på køl (eller i fryseren) for at afkøle dem helt.

Energiindhold for hele retten:

20826 kJ / 4978 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1352 kJ / 323 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 4,6 % 3,6 g
Kulhydrat: 55 % 43,7 g
Fedt: 40,4 % 14,8 g

Ingredienser

300 g Hvedemel (ca. 5½ dl)
250 g Sukker (ca. 3 dl)
3 spsk Kakaopulver
2 tsk Vaniljesukker
2 tsk Bagepulver
1 tsk Groft salt
½ liter Kakaomælk
100 g Smør - smeltet
Chokoladefrosting
100 g Blødt smør
100 g Flormelis (ca. 2 dl)
75 g Mælkechokolade - smeltet
¾ dl Piskefløde
Pynt
Jordbær
Mini chokoladekiks
Marengs