Festlig chokoladelagkage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

60+ min

Super nem måde at lave en festlig lagkage med masser af kakaosmag. Pynt lagkagen med frugt, bær, kiks, kage, slik, flag eller lys afhængig af anledningen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Ca. 8 stykker

Antal portioner

Chokoladefrosting

Pynt

  • jordbær
  • mini chokoladekiks
  • marengs

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen. Pisk kakaomælk i de tørre ingredienser lidt efter lidt. Pisk til sidst det smeltede smør i dejen. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden af en springform (ca. 18 cm i diameter). Fordel dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen. Tjek om kagen er gennembagt med en træpind. Lad den køle helt af i formen på en bagerist. Tag kagen ud af formen og fjern bagepapiret. Skær evt. den rundede top af kagen. Del kagen i tre med en brødkniv, så du får tre ens, flade kagebunde.

Chokoladefrosting

Pisk smør og flormelis lyst og luftig. Pisk i en tynd stråle den smeltede chokolade i smørblandingen. Tilsæt til sidst fløde og pisk til frostingen er ensartet og blød.

Smør to af kagebundene med ca. ⅔ af chokoladefrostingen. Læg de to kagebunde med chokoladefrosting ovenpå hinanden på et kagefad og placer den sidste kagebund øverst. Tryk kagen let sammen. Fordel et tyndt lag frosting på siderne og skrab det af igen, mens du kører fadet rundt. Smør det sidste frosting på toppen og pynt kagen med jordbær, kiks og marengs.

Bagetid

Ca. 1 time og 15 min ved 175° - traditionel ovn.

Forbered i god tid

Det er en god idé at bage kagen i god tid, og gerne dagen før, så den er helt kold før sammenlægningen. Er du i tidsnød, kan du alternativt flække bundene forsigtigt, når kagen er kølet lidt af og lægge bundene på køl (eller i fryseren) for at afkøle dem helt.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 22490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,7 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 39 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag