Lahmacun

45 min
Lahmacun

Nogle vil sige, at lahmacun er Tyrkiets svar på pizza: en tynd, sprød bund toppet med en krydret blanding af hakket kød, grøntsager og friske krydderurter. I vores version har vi tilføjet gyldenstegt aubergine for ekstra tekstur og dejlig smag, og ligesom i Tyrkiet topper vi den med persille og løg vendt i sumak lige før servering. Spis den som en pizza eller rul den sammen og spis den som en form for wrap. Uanset hvad, vil du hurtigt forstå, hvorfor den er en højtelsket klassiker i hele Tyrkiet.

NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

2 spsk Olivenolie
1 Aubergine i grove tern (ca. 300 g)
½ tsk Groft salt
½ spsk Olivenolie
150 g Hakket oksekød
1 Finthakket løg
1 Finthakket fed hvidløg
2 spsk Tomatpuré
1 tsk Paprika
1 tsk Stødt spidskommen
1 Finthakket rød peberfrugt
2 Tomater i tern
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 Tyrkiske fladbrød

Topping

1 håndfuld Grofthakket persille
1 Rødløg i tynde skiver
1 tsk Sumak
En knivspids groft salt

Sådan gør du

  • Varm olien i en pande og steg aubergine og salt i ca. 7 min. ved høj varme eller til det er helt blødt og gennemstegt. Tag auberginen af panden.
  • Varm olien i panden og brun kødet i ca. 3 min. ved høj varme. Tilsæt løg, hvidløg, tomatpuré og krydderier og steg i ca. 1 min.
  • Tilsæt peberfrugt og tomater, salt og peber og steg i ca. 10 min. ved middel varme - rør af og til. Vend de stegte auberginer i kødet.
  • Smør ¼ af fyldet på hvert fladbrød og bag dem ovnen i ca. 7 min. ved 200° - varmluft eller til de er sprøde og gyldne i kanten.

Topping

  • Bland imens persille, rødløg, sumak og salt. Server de færdigbagte lacmacun toppet med løgblandingen.

Tips til opskriften

Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.

Lav evt. en hurtig yoghurtdip til dine lahmacun af 1 dl yoghurt, der blandes med 1 spsk olivenolie, 1 spsk citronsaft, 1 presset fed hvidløg, salt og peber.

Næringsindhold

Energiindhold:

6654 kJ / 1590 kcal

Energifordeling

Energi
Fiber: 28 g
Protein: 64,9 g
Fedt: 60,7 g
Kulhydrat: 194,4 g
Nyhed!

Mad med mere grønt

Få inspiration til en grønnere og mere farverig hverdag.

Vi har udviklet en ny kogebog MAD MED MERE GRØNT som giver dig masser af inspiration til grønne farverige retter, der gør det nemt at spise både varieret og smagfuldt hver dag.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/lahmacun/