Lahmacun
Nogle vil sige, at lahmacun er Tyrkiets svar på pizza: en tynd, sprød bund toppet med en krydret blanding af hakket kød, grøntsager og friske krydderurter. I vores version har vi tilføjet gyldenstegt aubergine for ekstra tekstur og dejlig smag, og ligesom i Tyrkiet topper vi den med persille og løg vendt i sumak lige før servering. Spis den som en pizza eller rul den sammen og spis den som en form for wrap. Uanset hvad, vil du hurtigt forstå, hvorfor den er en højtelsket klassiker i hele Tyrkiet.
Ingredienser
|
2 spsk
Olivenolie
|
|
|---|---|
|
1
Aubergine i grove tern (ca. 300 g)
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
½ spsk
Olivenolie
|
|
|---|---|
|
150 g
Hakket oksekød
|
|
|
1
Finthakket løg
|
|
|
1
Finthakket fed hvidløg
|
|
|
2 spsk
Tomatpuré
|
|
|
1 tsk
Paprika
|
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
|
1
Finthakket rød peberfrugt
|
|
|
2
Tomater i tern
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
4
Tyrkiske fladbrød
|
|---|
Topping
|
1 håndfuld
Grofthakket persille
|
|
|---|---|
|
1
Rødløg i tynde skiver
|
|
|
1 tsk
Sumak
|
|
|
En knivspids groft salt
|
Sådan gør du
Topping
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Lav evt. en hurtig yoghurtdip til dine lahmacun af 1 dl yoghurt, der blandes med 1 spsk olivenolie, 1 spsk citronsaft, 1 presset fed hvidløg, salt og peber.
Næringsindhold
Energiindhold:
6654 kJ / 1590 kcal
Energifordeling
| Energi | |
|---|---|
| Fiber: | 28 g |
| Protein: | 64,9 g |
| Fedt: | 60,7 g |
| Kulhydrat: | 194,4 g |