Laks i ovn
30 min

Her får du opskriften på perfekt tilberedt laks i ovn. 10 min. ved 225° - varmluft, så er den stadig "rosa" i midten, hvilket giver en saftig og super lækker laks. Hvis det er en hel lakseside, slukker du ovnen og lader den hvile i ovnen i yderligere 10 min. Laks kan tilberedes som den er, men kan også krydres på forskellig vis. I denne opskrift giver vi dig tips til 3 forskellige smagsvariationer af laks i ovn.

Ingredienser
4 personer
Middelhavslaks
600 g Fersk laks i fire stykker | |
---|---|
1 spsk Olivenolie | |
1½ tsk Groft salt | |
1 dl Finthakkede krydderurter, fx basilikum og persille | |
2 tsk Citronskal (usprøjtet) | |
6 skiver Citroner (usprøjtede) |
BBQ laks
600 g Fersk laks i fire stykker | |
---|---|
1 spsk Olivenolie | |
1½ tsk Groft salt | |
1 spsk Brun farin | |
2 tsk Limeskal (usprøjtet) | |
2 tsk Røget paprika | |
1 tsk Hvidløgspulver | |
1 tsk Tørrede chiliflager |
Asiatisk laks
600 g Fersk laks i fire stykker | |
---|---|
1 spsk Sesamolie | |
1½ tsk Groft salt | |
1 spsk Teriyakisauce | |
1 spsk Østerssauce | |
2 tsk Stærk chilisauce | |
2 spsk Sesamfrø |
Sådan gør du
Bedømmelse
Tilberedningstid på en hel side laks: 10 min. ved 225° - varmluft. Sluk for ovnen og lad den stå ved eftervarmen i yderligere 10 min. Tjek laksen på samme på som laksestykkerne.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15634 kJ / 3737 kcal
Næringsindhold pr. 100g
777 kJ / 186 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 39,7 % | 18,2 g |
Kulhydrat: | 2,3 % | 1,1 g |
Fedt: | 58 % | 12,2 g |