Laks med kanel og mandler
45 min

Laks med kanel og mandler

Ovnbagt laks med dejlig smag af fennikel, kanel og mandler. Serveres med en sød yoghurtdressing.
Bedømmelse (35 vurderinger)

Min bedømmelse:

Laks med kanel og mandler

Ovnbagt laks med dejlig smag af fennikel, kanel og mandler. Serveres med en sød yoghurtdressing.

Antal portioner
  • 1 porre
  • 2 fennikler
  • 600 g laksefilet
  • 50 g smør - smeltet
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 dl mandelflager

Appelsindressing

TIlbehør

  • 1 kg bagte kartoffelbåde
  • 2 appelsiner i mindre stykker

Fremgangsmåde:

Rengør porre og fennikler. Skær dem i tynde skiver. Læg grøntsagerne sammen med laksen i et ovnfast fad (ca. 5 x 25 x 30 cm). Fordel smør, hvidløg, salt, peber herpå og drys kanel og mandelflager på fisken. Bag fisken midt i ovnen.

Appelsindressing

Rør fraiche sammen med appelsinskal, honning og salt. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Server laksen straks sammen med kartoffelbåde og appelsinstykker.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 42 %
Print