Laks med kanel og mandler - Opskrifter - Arla

Laks med kanel og mandler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(42 vurderinger)

45 min

Ovnbagt laks med dejlig smag af fennikel, kanel og mandler. Serveres med en sød yoghurtdressing.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 porre
  • 2 fennikler
  • 600 g laksefilet
  • 50 g smør - smeltet
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 dl mandelflager

Appelsindressing

TIlbehør

  • 1 kg bagte kartoffelbåde
  • 2 appelsiner i mindre stykker

Sådan gør du

Sådan gør du

Rengør porre og fennikler. Skær dem i tynde skiver. Læg grøntsagerne sammen med laksen i et ovnfast fad (ca. 5 x 25 x 30 cm). Fordel smør, hvidløg, salt, peber herpå og drys kanel og mandelflager på fisken. Bag fisken midt i ovnen.

Appelsindressing

Rør fraiche sammen med appelsinskal, honning og salt. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Server laksen straks sammen med kartoffelbåde og appelsinstykker.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 42 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: