Laks og havtaske med limesauce

Laks og havtaske med limesauce

1 time
Lakse- og havtaskefilet følges til dørs af en yderst velsmagende limesauce. Hele herligheden serveres med let bagt frisk spinat - lækkert!

Sådan gør du

Limesauce
  • Smelt smørret i en stor, tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits løgene ca. ½ min. og tilsæt fløde, limesaft, salt og peber.
  • Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
  • Rens imens fiskene for eventuelle ben – og havtasken for hinder.
  • Skær fiskene i hver 12 skiver og læg dem på en plade med bagepapir.
  • Kom limesaft, salt og peber på laksen.
  • Rør brødkrumme og de resterende ingredienser sammen og fordel blandingen på havtasken.
  • Bag fiskene midt i ovnen. Gem skyen fra fiskene til limesaucen.
  • Hold de bagte fisk varme.
  • Fordel halvdelen af spinaten på en plade med bagepapir. Hæld halvdelen af smørret over. Bag spinaten midt i ovnen. Bag resten til anden servering.
Limesauce, fortsat
  • Hæld fiskeskyen i saucen og kog den ved kraftig varme og under omrøring til der er ca. 3 dl. Tilsæt flødeskum, varm hurtigt limesaucen igennem under omrøring og smag til. Server straks.
Bagetid for fisk
  • Ca. 8 min. ved 250° - traditionel ovn.
Bagetid for spinat
  • Ca. 3 min. ved 250° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Prøv denne lakserillette som forret, tapas, frokost eller i en sandwich.

Lakserillette
15 min
Lakserillette
(122)
Velbekomme!
Forbered i god tid

Limesaucen kan på forhånd koges de første ca. 10 min. Fisk og spinat kan gøres klar til bagning ca. 4 timer før serveringen.

Drikkevarer

Kølig hvidvin, fx fumé blanc.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

26360 kJ / 6300 kcal

Næringsindhold pr. 100g

845 kJ / 202 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 20,5 % 10,2 g
Kulhydrat: 24,8 % 12,3 g
Fedt: 54,7 % 12,5 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Limesauce
Smør
25 g
Finthakkede skalotteløg (ca. 100 g)
6
¼ liter
Friskpresset limesaft
2 tsk
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Laksefilet uden skind
600 g
Havtaskefilet uden skind
600 g
Friskpresset limesaft
2 tsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Brødkrumme fra franskbrød (ca. 50 g)
2 dl
Blødt smør
50 g
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
2 tsk
Knuste fennikelfrø
1 tsk
Groft salt
¼ tsk
Friske spinatblade revet i grove stykker
600 g
Smør - smeltet
50 g
Tilbehør
Vilde ris - koges
360 g
Flutes
150 g