Laks og havtaske med limesauce

Laks og havtaske med limesauce

1 time
Lakse- og havtaskefilet følges til dørs af en yderst velsmagende limesauce. Hele herligheden serveres med let bagt frisk spinat - lækkert!

Sådan gør du

Bagetid for fisk:

Ca. 8 min. ved 250° - traditionel ovn.

Bagetid for spinat:

Ca. 3 min. ved 250° - traditionel ovn.

Limesauce
  • Smelt smørret i en stor, tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits løgene ca. ½ min. og tilsæt fløde, limesaft, salt og peber.
  • Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
  • Rens imens fiskene for eventuelle ben – og havtasken for hinder.
  • Skær fiskene i hver 12 skiver og læg dem på en plade med bagepapir.
  • Kom limesaft, salt og peber på laksen.
  • Rør brødkrumme og de resterende ingredienser sammen og fordel blandingen på havtasken.
  • Bag fiskene midt i ovnen. Gem skyen fra fiskene til limesaucen.
  • Hold de bagte fisk varme.
  • Fordel halvdelen af spinaten på en plade med bagepapir. Hæld halvdelen af smørret over. Bag spinaten midt i ovnen. Bag resten til anden servering.
Limesauce, fortsat
  • Hæld fiskeskyen i saucen og kog den ved kraftig varme og under omrøring til der er ca. 3 dl. Tilsæt flødeskum, varm hurtigt limesaucen igennem under omrøring og smag til. Server straks.

Limesaucen kan på forhånd koges de første ca. 10 min. Fisk og spinat kan gøres klar til bagning ca. 4 timer før serveringen.

Kølig hvidvin, fx fumé blanc.

Energiindhold for hele retten:

26360 kJ / 6300 kcal

Næringsindhold pr. 100g

845 kJ / 202 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 20,5 % 10,2 g
Kulhydrat: 24,8 % 12,3 g
Fedt: 54,7 % 12,5 g
Mere inspiration

Prøv denne lakserillette som forret, tapas, frokost eller i en sandwich.

Lakserillette
15 min
Lakserillette
(122)
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Limesauce
25 g Smør
6 Finthakkede skalotteløg (ca. 100 g)
¼ liter Piskefløde
2 tsk Friskpresset limesaft
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
600 g Laksefilet uden skind
600 g Havtaskefilet uden skind
2 tsk Friskpresset limesaft
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 dl Brødkrumme fra franskbrød (ca. 50 g)
50 g Blødt smør
2 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 tsk Knuste fennikelfrø
¼ tsk Groft salt
600 g Friske spinatblade revet i grove stykker
50 g Smør - smeltet
Limesauce, fortsat
¼ liter Piskefløde - pisket til flødeskum
Tilbehør
360 g Vilde ris - koges
150 g Flutes