Laksecarpaccio med peberrodscreme
&format=webp)
Laksecarpaccio med peberrodscreme er en lækker og nem forret at servere hele året rundt. Når det ikke er sæson for radiser, kan du give et rødt og sprødt drys med tern af rødløg. Du kan servere laksecarpaccio på et fad på et tag selv buffet bord - eller du kan tallerkenanrette din laksecarpaccio. Den bløde laksecarpaccio bliver suppleret med sprøde rugbrødstern og friske agurker, radiser, æbler eller rødløg. Det er næsten ikke nødvendigt med en opskrift på laksecarpaccio med peberrodscreme -men her har du den alligevel. Skru selv op for styrken på peberrodscremen, hvis den ikke river nok efter din smag.
Ingredienser
Laksecarpaccio
200 g
Frosset laksefilet - midterstykke (ca. g)
|
|
---|---|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1½ spsk
Olivenolie
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Peberrodscreme
1 dl
Fraiche
|
|
---|---|
2 spsk
Fintrevet frisk peberrod
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Ristede rugbrødstern
1 skive
Rugbrød
|
---|
1
Lille æble i tern, fx jonagold (ca. 100 g)
|
|
---|---|
50 g
Agurk i tern (ca. g)
|
|
2
Radiser i tynde skiver
|
Pynt
Klippet karse
|
---|
Sådan gør du
Laksecarpaccio
Peberrodscreme
Ristede rugbrødstern
Anretning af laksecarpaccio med peberrodscreme
Når det ikke er sæson for radiser, kan du bruge små tern rødløg i stedet.
Portionsanret evt. laksecarpaccioen på en smuk tallerken når du har gæster i en særlig anledning. Du kan smage peberrodscremen til med mere peberrod, med sennep eller wasabi, hvis du ønsker det skal rive lidt mere.
