
Laksecarpaccio med peberrodscreme
45 min
En elegant og nem forret.
Ingredienser
- 200 g frosset laksefilet - midterstykke
- 1 spsk friskpresset citronsaft
- 1½ spsk olivenolie
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
Peberrodscreme
-
1 dl Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9%
- 2 spsk fintrevet frisk peberrod
- ¼ tsk groft salt
- 1 skive rugbrød
- 1 lille æble i tern, fx jonagold (ca. 100 g)
- 50 g agurk i tern
- 2 radiser i tynde skiver
Pynt
- klippet karse
Sådan gør du
Sådan gør du
Skær laksen i tynde skiver. Fordel skiverne på et fad og stil det tildækket i køleskabet. Bland citron, olivenolie, salt og peber sammen til en dressing. Smag til og stil oliedressingen tildækket i køleskabet.
Peberrodscreme
Rør fraiche, peberrod og salt sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet. Smag til.
Skær rugbrødsskiven i små tern og rist dem ved kraftig varme og under omrøring i en tør pande, 6-8 min.
Hæld oliedressingen over laksen. Fordel herpå æbletern, agurketern og radisser. Dryp peberrodsdressing over laksecarpaccioen og drys rugbrødstern på. Pynt med karse.
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 3540 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 6,4 g
- Protein: 22 %
- Kulhydrat: 23 %
- Fedt: 55 %