Lakseroulade
2 timer
•
Arbejdstid: 40 min
Fryseegnet
•
&format=webp)
Lakseroulade er en nem, lækker og indbydende forret. Denne opskrift på lakseroulade med spinat kan gøres klar i forvejen - og så er der masser af tid til gæsterne. Rouladen med laks er lækker alene, men kan også være en del af en tapasanretning - og denne grønne udgave med både spinat og purløgscreme giver både smukt og velsmagende samspil til evt. andre tapas-bidder.
Ingredienser
Spinatbund
450 g
Frossen hakket spinat - optøet
|
|
---|---|
3
Æg
|
|
¾ dl
Mælk
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Purløgscreme
1 dl
Yoghurt 10%
|
|
---|---|
200 g
Flødeost
|
|
2 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
½ tsk
Citronpeber
|
|
3 spsk
Finthakket purløg
|
Fyld og pynt
300 g
Røget laks i skiver
|
|
---|---|
Lange strå af purløg
|
Tilbehør
200 g
Ristet mørkt rugbrød
|
---|
Sådan gør du
Spinatbund
Purløgscreme
Lakseroulade
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan sagtens lave lakserouladen dagen før servering. Frys evt. rouladen ½ time før du skærer den ud, så bliver skiverne helt skarpe i snittet.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
515 kJ / 123 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,8 g |
Protein: | 7,8 g |
Fedt: | 7,3 g |
Kulhydrat: | 6,6 g |
