Laksespyd med broccoli-quinoa

30 min
Laksespyd med broccoli-quinoa

Blandingen af sort quinoa og broccoli er virkelig flot....og smager godt. Sammen med den stegte laks og karrysaucen bliver måltidet fuldendt.

Ingredienser

Broccoli-quinoa

250 g Sort quinoa (ca. 3 dl)
6 dl Vand
1½ tsk Groft salt
400 g Renset broccoli
4 Rødløg i både (ca. 400 g)
1 Citron (usprøjtet) i tykke både
¾ tsk Groft salt
400 g Laksefilet uden skind og ben
4 Bambusspyd - ca. 20 cm lange
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ liter Karrysauce
1 Rødløg i halve, tynde ringe (ca. 100 g)

Sådan gør du

Bagetid for løg- og citronbåde:

Ca. 16 min. ved 250° - traditionel ovn.

Bagetid for laksespyd:

Ca. 6 min. ved 250° - traditionel ovn.

Broccoli-quinoa

  • Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt.
  • Kog ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min.
  • Hak broccolien fint, fx i en foodprocessor.
  • Vend quinoa og broccoli sammen og lad det dryppe af i en sigte.
  • Læg løg- og citronbåde i den ene side af en plade med bagepapir. Drys med salt og bag det øverst i ovnen.
  • Skær laksekødet i tern, sæt det på spyddene og drys med salt og peber.
  • Læg laksespyddene ind ved siden af løg- og citronbåde og bag dem med de sidste 6 min.
  • Bring karrysaucen i kog under omrøring i en lille tykbundet gryde. Tilsæt løg - lige inden serveringen. Smag til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7964 kJ / 1904 kcal

Næringsindhold pr. 100g

286 kJ / 68 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 25,8 % 4,3 g
Kulhydrat: 31,5 % 5,3 g
Fedt: 42,7 % 3,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/laksespyd-med-broccoli-quinoa/