Laksetærte
1 time 15 min
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
•
En klassisk hjemmelavet tærte opskrift med varmrøget laks og porre. Laksetærten kan serveres både varm og kold - og den egner sig derfor godt til picnic eller i madpakken. Server laksetærten sammen med fx en grøn salat.
Ingredienser
Tærtedej
|
120 g
Hvedemel
|
|
|---|---|
|
60 g
Fuldkornshvedemel
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
100 g
Koldt smør
|
|
|
2 spsk
Vand
|
Tærtefyld
|
150 g
Varmrøget laks
|
|
|---|---|
|
1
Porre i tykke ringe (ca. 125 g)
|
|
|
1 dl
Finthakket frisk dild
|
|
150 g
Flødeost
|
|
|---|---|
|
3
Æg
|
|
|
1 dl
Mælk
|
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Tærtedej
Tærtefyld
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Laksetærten er god at tage med på picnic og/eller i madpakken. Den er også god kold.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
969 kJ / 232 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,5 g |
| Protein: | 8,2 g |
| Fedt: | 16 g |
| Kulhydrat: | 14 g |
Relateret video
Laksetærte
Laksetærte er en klassisk tærte med varmrøget laks og porre. Den kan både serveres varm eller kold, og den egner sig derfor også godt til madpakken.