Laksetærte med fennikel
60+ min
Nøglehulsmærket opskrift

Laksetærte med fennikel

Laksetærte med fuldkorn, grøntsager og limemarineret laks - fx til en hyggelig frokost!
Nøglehulsmærket opskrift
60+ min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Laksetærte med fennikel

Nøglehulsmærket opskrift

Laksetærte med fuldkorn, grøntsager og limemarineret laks - fx til en hyggelig frokost!

Antal portioner
  • 1 dl Arla A38® naturel 0,5%
  • 2 spsk rapsolie
  • 60 g hvid hvedemel - fintformalet fuldkornshvede (ca. 1 dl)
  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • ½ tsk groft salt

Fyld

  • 1 stort rødløg
  • 3 gulerødder
  • 1 stor fennikel
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 25 g renset rucolasalat
  • 200 g fennikler halve skiver
  • 200 g gulerødder i stave

Fremgangsmåde:

Rør ingredienserne godt sammen. Dejen skal være blød. Tryk dejen ud i en tærteform (ca. 22 cm i diameter) og stil dejen på køl i ca. 1 time.

Fyld

Pil løget og skær det i små tern. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde stave. Halver fenniklerne og skær dem i tynde skiver. Kom grøntsagerne i en skål og drys med salt. Hæld kogende vand over og lad grøntsagerne trække i ca. 5 min. Hæld grøntsagerne i en sigte og drys med friskkværnet peber.

Prik tærtedejen med en gaffel og forbag den midt i ovnen. Pisk æg, kvark, mælk, ost, salt og peber sammen. Fordel grøntsagerne på tærtebunden og hæld æggemassen over. Bag tærten midt i ovnen - til den er gylden. Skær laksen i strimler og fordel dem over den færdige tærte.

Ved serveringen

Server straks laksetærte med fennikel med en salat af rucola, fennikel og gulerod.

Tip

I stedet for fennikel og gulerod, kan man anvende 400 g andre grøntsager til salaten efter eget valg.

Forbagning

Ca. 10 min. ved 200°.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,1 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 32 %
Print