Laktosefri blomkålssuppe

Laktosefri blomkålssuppe

1 time
Fryseegnet
Dejlig, nem, hurtig laktosefri suppe med ristet blomkål og gurkemeje. Server retten med laktosefri fløde eller fraiche samt lidt knas fra græskarkerner.

Sådan gør du

  • Varm olien op i en stor gryde.
  • Steg løg, hvidløg og gurkemeje ved jævn varme i ca. 10 - eller til løgene er klare. Rør undervejs.
  • Tilsæt blomkålsbuketter og kartofler og steg i yderligere ca. 5 min.
  • Tilsæt bouillon, fløde og salt og kog suppen ved lav varme i ca. 25 min.
  • Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender. Smag til.
  • Server med laktosefri fløde, ristede græskarkerner og persille.
Tips

Har du ikke en stavblender eller blender, kan du i stedet presse grøntsagerne gennem en sigte. Suppen kan blendes med laktosefri friskost i stedet for fløde. Fløden på toppen kan erstattes af laktosefri fraiche.

Frysetip

Suppen kan fryses.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5418 kJ / 1295 kcal

Næringsindhold pr. 100g

256 kJ / 61 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 12,5 % 1,9 g
Kulhydrat: 19,2 % 2,9 g
Fedt: 68,3 % 4,7 g
Mere inspiration

Har du lyst til en dejlig fyldig salat?

Ingredienser

Olivenolie
1 spsk
Finthakkede zittauerløg
2
Finthakkede fed hvidløg
2
Stødt gurkemeje
½ spsk
Blomkål i mindre buketter
600 g
Kartofler i mindre stykker
2
Grøntsagsbouillon
1 liter
Piskefløde
½ dl
Groft salt
2 tsk
Topping
Piskefløde
1 dl
Ristede græskarkerner
1 dl
Finthakket bredbladet persille