Laktosefri chiagrød med hindbærkompot

Laktosefri chiagrød med hindbærkompot

60+ min
Dejlig laktosefri chiagrød med laktosefri mælk og yoghurt - og serveret med hurtig hjemmelavet hindbærkompot. Lækker til morgenmad, på brunchbordet, eller som mellemmåltid.

Sådan gør du

  • Bland chiafrø, mælk og vaniljepulver i en skål. Lad den stå tildækket i køleskabet i minimum 2 timer og gerne natten over.
Hindbærkompot
  • Kom hindbær, vand og honning i en gryde og bring blandingen i kog. Kog kompotten 5-10 min. ved jævn varme.
  • Tag gryden af varmen. Mos hindbærrene med en gaffel og lad kompotten køle af.
Servering
  • Vend chiablandingen sammen med yoghurt og fordel grøden i 4 glas.
  • Fordel hindbærkompot og granola på quinoagrøden.
  • Pynt med citronmelisse og server.
Energiindhold for hele retten:

3045 kJ / 728 kcal

Næringsindhold pr. 100g

330 kJ / 79 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 17,2 % 3,3 g
Kulhydrat: 48 % 9,3 g
Fedt: 34,8 % 3,1 g
Mere inspiration

Endnu en lækker laktosefri dessert.

Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Ingredienser

3½ spsk Chiafrø
2½ dl Laktosefri mælk
¼ tsk Vaniljepulver
2½ dl Laktosefri yoghurt naturel
Hindbærkompot
200 g Hindbær
1 dl Vand
2½ spsk Flydende honning
Topping
4 spsk Granola eller mysli
Pynt
Citronmelisse