Laktosefri chiagrød med hindbærkompot

Laktosefri chiagrød med hindbærkompot

60+ min
Dejlig laktosefri chiagrød med laktosefri mælk og yoghurt - og serveret med hurtig hjemmelavet hindbærkompot. Lækker til morgenmad, på brunchbordet, eller som mellemmåltid.

Sådan gør du

  • Bland chiafrø, mælk og vaniljepulver i en skål. Lad den stå tildækket i køleskabet i minimum 2 timer og gerne natten over.
Hindbærkompot
  • Kom hindbær, vand og honning i en gryde og bring blandingen i kog. Kog kompotten 5-10 min. ved jævn varme.
  • Tag gryden af varmen. Mos hindbærrene med en gaffel og lad kompotten køle af.
Servering
  • Vend chiablandingen sammen med yoghurt og fordel grøden i 4 glas.
  • Fordel hindbærkompot og granola på quinoagrøden.
  • Pynt med citronmelisse og server.
Mere inspiration

Endnu en lækker laktosefri dessert.

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2882 kJ / 689 kcal

Næringsindhold pr. 100g

313 kJ / 75 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 19,8 % 3,6 g
Kulhydrat: 46,8 % 8,6 g
Fedt: 33,4 % 2,8 g
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Ingredienser

Chiafrø
3½ spsk
Arla® Laktosefri minimælk
2½ dl
Vaniljepulver
¼ tsk
2½ dl
Hindbærkompot
Hindbær
200 g
Vand
1 dl
Flydende honning
2½ spsk
Topping
Granola eller mysli
4 spsk
Pynt
Citronmelisse