Laktosefri havregrynsscones

Laktosefri havregrynsscones

30 min
Der er laktosefrit smør og kærnemælk i disse herlige scones med chokolade. Nyd dem fx med koldt smør og/eller skiver af banan.

Sådan gør du

Havregrynsscones
  • Pisk æg med honning.
  • Rør det bløde smør ud i æggene sammen med kærnemælken.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og slå dejen godt sammen.
  • Rul dejen ud (ca. 2 cm tyk) på et meldrysset bord.
  • Udstik 10 scones med en udstikker eller et glas (ca. 7 cm i diameter).
  • Sæt dem på en plade med bagepapir og pensl med æg.
  • Bag havregrynssconesene midt i ovnen - de skal være hævede og gyldne i kanten.
Bagetid
  • 10-12 min. ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Server evt. sconesene med en god hjemmelavet appelsinmarmelade

Appelsinmarmelade
45 min
Appelsinmarmelade
(1)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10807 kJ / 2583 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1371 kJ / 328 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 8,4 % 6,8 g
Kulhydrat: 47,9 % 38,6 g
Fedt: 43,7 % 16,2 g

Ingredienser

Havregrynsscones
Æg
2
Akaciehonning
2 spsk
Blødt Arla® Laktosefri smør
100 g
Arla® laktosefri kærnemælk 0,5%
1 dl
Hvedemel (ca. 4¼ dl)
250 g
Bagepulver
3 tsk
Groft salt
½ tsk
Havregryn (ca. 1½ dl)
50 g
Mørk chokolade
75 g
Pensling
Sammenpisket æg
1