Laktosefri iskaffe med blåbærsirup

Laktosefri iskaffe med blåbærsirup

30 min
En dejlig iskold laktosefri iskaffe. Her med hjemmelavet blåbærsirup, som giver iskaffen en dejlig sødme og en fin lilla farve, når den omrøres.

Sådan gør du

Blåbærsirup
  • Kom blåbær, vand og sukker i en lille gryde og bring blandingen i kog. Kog i ca. 5 min.
  • Tag gryden af varmen, blend blåbærrene til en helt glat sirup. Afkøl siruppen.
Iskaffe
  • Fordel blåbærsiruppen i 2 høje glas og kom 3 isterninger i begge glas.
  • Fordel mælken i glassene.
  • Hæld ½ dl espresso i hvert glas og server straks med sugerør.
Mere inspiration

Prøv disse belgiske vafler en dag du er lækkersulten.

Velbekomme!
OBS

Du kan erstatte den hjemmelavede blåbærsirup med en færdigkøbt, men vær opmærksom på, at den er sødere og giver ikke iskaffen en lilla farve.

Brug en rest

Overskydende blåbærsirup kan bruges som topping på fx yoghurt, grød og pandekager.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2740 kJ / 655 kcal

Næringsindhold pr. 100g

326 kJ / 78 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 7,3 % 1,4 g
Kulhydrat: 89,5 % 17,2 g
Fedt: 3,2 % 0,3 g

Ingredienser

Båbærsirup
Blåbær
125 g
Vand
½ dl
Sukker
25 g
Iskaffe
Blåbærsirup
1 dl
Isterninger
6
Kold Arla® Laktosefri minimælk
3 dl
Kold espressokaffe eller stærk kaffe
1 dl