Laktosefri iskaffe med blåbærsirup

Laktosefri iskaffe med blåbærsirup

30 min
En dejlig iskold laktosefri iskaffe. Her med hjemmelavet blåbærsirup, som giver iskaffen en dejlig sødme og en fin lilla farve, når den omrøres.

Sådan gør du

Blåbærsirup
  • Kom blåbær, vand og sukker i en lille gryde og bring blandingen i kog. Kog i ca. 5 min.
  • Tag gryden af varmen, blend blåbærrene til en helt glat sirup. Afkøl siruppen.
Iskaffe
  • Fordel blåbærsiruppen i 2 høje glas og kom 3 isterninger i begge glas.
  • Fordel mælken i glassene.
  • Hæld ½ dl espresso i hvert glas og server straks med sugerør.

Du kan erstatte den hjemmelavede blåbærsirup med en færdigkøbt, men vær opmærksom på, at den er sødere og giver ikke iskaffen en lilla farve.

Overskydende blåbærsirup kan bruges som topping på fx yoghurt, grød og pandekager.

Energiindhold for hele retten:

2740 kJ / 655 kcal

Næringsindhold pr. 100g

326 kJ / 78 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 7,3 % 1,4 g
Kulhydrat: 89,5 % 17,2 g
Fedt: 3,2 % 0,3 g
Mere inspiration

Prøv disse belgiske vafler en dag du er lækkersulten.

Ingredienser

Båbærsirup
125 g Blåbær
½ dl Vand
25 g Sukker
Iskaffe
1 dl Blåbærsirup
6 Isterninger
3 dl Kold, laktosefri mælk
1 dl Kold espressokaffe eller stærk kaffe