Laktosefrie belgiske vafler

Laktosefrie belgiske vafler

Lækre laktosefrie belgiske vafler serveret med flormelis, laktosefri flødeskum og friske hindbær.

Sådan gør du

  • Kom mel, mælk, yoghurt, æg, bagepulver, honning, vaniljeekstrakt, kardemomme og salt i en blender og kør til blandingen er jævn.
  • Varm et belgisk vaffeljern op til medium varme.
  • Fordel ca. ¾ dl dej i hver side af vaffeljernet og bag vaflerne i ca. 4 min. - eller til de er gyldne.
  • Læg dem på en tallerken under alufolie og hold dem lune under et viskestykke eller i ovnen. Gentag med resten af dejen.
  • Server de lune vafler med sigtet flormelis, flødeskum og hindbær.
Hold vaflerne lune
  • Ca. 100° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Andre søde laktosefrie lækkerier.

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12473 kJ / 2981 kcal

Næringsindhold pr. 100g

908 kJ / 217 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 8,5 % 4,6 g
Kulhydrat: 40,6 % 21,7 g
Fedt: 50,9 % 12,5 g
Relateret video
Vafler med vaniljeskyr

Ingredienser

Hvedemel (ca. 4½ dl)
300 g
Arla® Laktosefri minimælk
3 dl
1½ dl
Æg
2
Bagepulver
1½ spsk
Flydende honning
2 tsk
Vaniljeekstrakt
1 tsk
Stødt kardemomme
¼ tsk
Groft salt
¼ tsk
Arla® Laktosefri smør - smeltet
75 g
Tilbehør
Flormelis
½ dl
Arla® Laktosefri piskefløde 36% - pisket til skum
2½ dl
Hindbær
125 g