Laktosefrit bananbrød

Laktosefrit bananbrød

60+ min
Fryseegnet
Lækkert og nemt bananbrød serveret med en nem laktosefri kaffecreme. Brug modne bananer - det giver en fugtig krumme. Server bananbrødet som et lille mellemmåltid eller som en dejlig overraskelse i madpakken.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 40 min ved 200° - varmluft.

Bananbrød
  • Pisk smør og farin lyst og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der piskes.
  • Mos bananerne og vend dem i dejen med yoghurten.
  • Vend hvedemel, havregryn, bagepulver, vaniljesukker og salt i dejen.
  • Tilsæt valnøddekerner og hæld dejen i en franskbrødsform (ca. 1½ liter) beklædt med bagepapir.
  • Flæk bananen på langs og tryk hver halvdel ned i dejen. Bag brødet midt i ovnen.
  • Vend bananbrødet ud på en bagerist og lad det køle af.
Kaffecreme
  • Vend fraichen sammen med flormelis og kaffe. Smag til.
  • Stil cremen tildækket i køleskabet til servering.

Skær bananbrødet i skiver og frys dem enkeltvis, så er de klar til madpakken.

Energiindhold for hele retten:

13830 kJ / 3305 kcal

Næringsindhold pr. 100g

988 kJ / 236 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 6,9 % 4 g
Kulhydrat: 61,2 % 35,6 g
Fedt: 31,9 % 8,5 g
Mere inspiration

Prøv denne lækre bagte grød.

Ingredienser

Bananbrød
75 g Blødt, laktosefri smør
200 g Brun farin
2 Æg
3 Store modne bananer
1 dl Laktosefri yoghurt naturel
200 g Hvedemel
50 g Havregryn
1 tsk Bagepulver
1 tsk Vaniljesukker
½ tsk Groft salt
50 g Valnøddekerner
Topping
1 Moden banan
Kaffecreme
100 g Laktosefri fraiche
2 tsk Flormelis
1 tsk Stærk kaffe
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk