Laktosefrit bananbrød

Laktosefrit bananbrød

60+ min
Fryseegnet
Lækkert og nemt bananbrød serveret med en nem laktosefri kaffecreme. Brug modne bananer - det giver en fugtig krumme. Server bananbrødet som et lille mellemmåltid eller som en dejlig overraskelse i madpakken.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 40 min ved 200° - varmluft.

Bananbrød
  • Pisk smør og farin lyst og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der piskes.
  • Mos bananerne og vend dem i dejen med yoghurten.
  • Vend hvedemel, havregryn, bagepulver, vaniljesukker og salt i dejen.
  • Tilsæt valnøddekerner og hæld dejen i en franskbrødsform (ca. 1½ liter) beklædt med bagepapir.
  • Flæk bananen på langs og tryk hver halvdel ned i dejen. Bag brødet midt i ovnen.
  • Vend bananbrødet ud på en bagerist og lad det køle af.
Kaffecreme
  • Vend fraichen sammen med flormelis og kaffe. Smag til.
  • Stil cremen tildækket i køleskabet til servering.

Skær bananbrødet i skiver og frys dem enkeltvis, så er de klar til madpakken.

Energiindhold for hele retten:

13850 kJ / 3310 kcal

Næringsindhold pr. 100g

989 kJ / 236 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 6,9 % 4 g
Kulhydrat: 61,2 % 35,6 g
Fedt: 31,9 % 8,5 g
Mere inspiration

Prøv denne lækre bagte grød.

Ingredienser

Bananbrød
Blødt Arla® Laktosefri smør
75 g
Brun farin
200 g
Æg
2
Store modne bananer
3
Yoghurt naturel
1 dl
Hvedemel
200 g
Havregryn
50 g
Bagepulver
1 tsk
Vaniljesukker
1 tsk
Groft salt
½ tsk
Valnøddekerner
50 g
Topping
Moden banan
1
Kaffecreme
Fraiche
100 g
Flormelis
2 tsk
Stærk kaffe
1 tsk