Lammegryde med basilikum
45 min

Lammegryde med basilikum

En hurtig "simreret" som kan nydes hele året.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lammegryde med basilikum

En hurtig "simreret" som kan nydes hele året.

Antal portioner
  • 500 g lammesmåkød i 2 x 2 cm tern, fx af kølle
  • 1 spsk hvedemel
  • 10 g smør
  • 1 dl vand
  • 1 stort knust fed hvidløg
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ liter Karolines Køkken® Hvid mælkesauce
  • 350 g broccoli i små buketter og stokken i tynde skiver
  • 10 forårsløg i skrå stykker
  • 250 g rensede slikærter
  • 1 dl finthakkede friske basilikumblade

Pynt

  • friske basilikumblade

Tilbehør

  • 240 g landbrød eller 1 kg kartofler

Fremgangsmåde:

Vend lammekødet i mel. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun lammekødet i ca. 3 min. Tilsæt vand, hvidløg, salt og peber. Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Tilsæt mælkesauce og bring atter retten i kog. Kom broccoli, forårsløg og slikærter i og kog retten ved jævn varme og uden låg i ca. 3 min. - rør af og til. Vend basilikum i lammegryden, smag til og server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,4 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 28 %
Print