Lammekødboller med oliven

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

45 min

Disse krydrede kødboller er med kanel og oliven en smule eksotiske.

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g hakket lammekød
  • ½ dl mælk
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 1 dl grofthakkede grønne oliven uden sten
  • 1 æg
  • 1 tsk stødt kanel
  • ¼ tsk cayennepeber
  • 1 tsk groft salt
  • 25 g smør

Pynt

  • grøn oliven

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør lammekødet sammen med mælk, hvidløg, oliven, æg, kanel og cayennepeber. Form farsen til 20 kødboller (a ca. 1½ spsk).

Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner og brun kødbollerne i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og steg kødbollerne færdige i ca. 6 min.

Kom de stege kødboller i et fad sammen med de grønne oliven og og server straks.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,8 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 4 %
  • Fedt: 80 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: