Lammekødboller med oliven
45 min

Lammekødboller med oliven

Disse krydrede kødboller er med kanel og oliven en smule eksotiske.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lammekødboller med oliven

Disse krydrede kødboller er med kanel og oliven en smule eksotiske.

Antal portioner
  • 500 g hakket lammekød
  • ½ dl mælk
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 1 dl grofthakkede grønne oliven uden sten
  • 1 æg
  • 1 tsk stødt kanel
  • ¼ tsk cayennepeber
  • 1 tsk groft salt
  • 25 g smør

Pynt

  • grønne oliven

Fremgangsmåde:

Rør lammekødet sammen med mælk, hvidløg, oliven, æg, kanel og cayennepeber. Form farsen til 20 kødboller (a ca. 1½ spsk).

Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner og brun kødbollerne i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og steg kødbollerne færdige i ca. 6 min.

Kom de stege kødboller i et fad sammen med de grønne oliven og og server straks.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,8 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 4 %
  • Fedt: 80 %
Print