Landbrød med kerner
60+ min

Landbrød med kerner

Saftigt og lækkert brød der kan bruges til morgenmad, mellemmåltid, madpakken eller hvornår du får lyst.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Landbrød med kerner

Saftigt og lækkert brød der kan bruges til morgenmad, mellemmåltid, madpakken eller hvornår du får lyst.

30 skiver pr. brød

Antal portioner
  • 2 dl hvedekerner
  • 2 dl vand
  • 25 g smør
  • 4 dl mælk
  • 25 g gær
  • 100 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 1½ tsk groft salt
  • 1½ tsk sukker
  • 375 g sigtemel (ca. 7 dl)
  • 250 g hvedemel (ca. 4 dl)

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • sigtemel

Fremgangsmåde:

Kog hvedekernerne i vand under låg i ca. 15 min. Smelt derefter smørret i de varme kerner. Tilsæt mælken og hæld blandingen i en stor røreskål. Køl den lidt af (lillefingervarm). Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og lad dejen hæve et lunt sted ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til en stor bolle. Bank den let flad (ca. 25 cm i diameter). Fold pladen sammen én gang. Lad brødet efterhæve på en plade med bagepapir i ca. ½ time. Pensl brødet og drys med sigtemel. Bag det nederst i ovnen.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,8 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 75 %
  • Fedt: 12 %
Print