Landbrød med kerner

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

60+ min

Saftigt og lækkert brød der kan bruges til morgenmad, mellemmåltid, madpakken eller hvornår du får lyst.

Ingredienser

30 skiver pr. brød

Antal portioner

  • 2 dl hvedekerner
  • 2 dl vand
  • 25 g smør
  • 4 dl mælk
  • 25 g gær
  • 100 g Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 1½ tsk groft salt
  • 1½ tsk sukker
  • 375 g sigtemel (ca. 7 dl)
  • 250 g hvedemel (ca. 4 dl)

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • sigtemel

Sådan gør du

Sådan gør du

Kog hvedekernerne i vand under låg i ca. 15 min. Smelt derefter smørret i de varme kerner. Tilsæt mælken og hæld blandingen i en stor røreskål. Køl den lidt af (lillefingervarm). Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og lad dejen hæve et lunt sted ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til en stor bolle. Bank den let flad (ca. 25 cm i diameter). Fold pladen sammen én gang. Lad brødet efterhæve på en plade med bagepapir i ca. ½ time. Pensl brødet og drys med sigtemel. Bag det nederst i ovnen.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,8 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 75 %
  • Fedt: 12 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: