Landbrød med kerner

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

60+ min

Saftigt og lækkert brød der kan bruges til morgenmad, mellemmåltid, madpakken eller hvornår du får lyst.

Ingredienser

30 skiver pr. brød

Antal portioner

  • 2 dl hvedekerner
  • 2 dl vand
  • 25 g smør
  • 4 dl mælk
  • 25 g gær
  • 100 g Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 1½ tsk groft salt
  • 1½ tsk sukker
  • 375 g sigtemel (ca. 7 dl)
  • 250 g hvedemel (ca. 4 dl)

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • sigtemel

Sådan gør du

Sådan gør du

Kog hvedekernerne i vand under låg i ca. 15 min. Smelt derefter smørret i de varme kerner. Tilsæt mælken og hæld blandingen i en stor røreskål. Køl den lidt af (lillefingervarm). Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og lad dejen hæve et lunt sted ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til en stor bolle. Bank den let flad (ca. 25 cm i diameter). Fold pladen sammen én gang. Lad brødet efterhæve på en plade med bagepapir i ca. ½ time. Pensl brødet og drys med sigtemel. Bag det nederst i ovnen.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,8 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 75 %
  • Fedt: 12 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: