Langtidshævet brød
1 time 5 min
Fryseegnet
•
&format=webp)
Durumhveden har et højt glutenindhold, og kan binde store mængder væde. Den lange hævetid giver et dejligt blødt og saftigt brød, der holder sig frisk lidt længere. Her er har vi valgt at forme det langtidshævede brød som en ring - det gør det velegnet til at servere på et buffetbord, hvor man så kan skære en skive i valgfri størrelse. Langtidshævet brød var ikke så udbredt i 90'erne, hvor denne opskrift er fra - men det blev hurtigt populært.
Ingredienser
20 g
Smør - smeltet
|
|
---|---|
4 dl
Mælk
|
|
1 dl
Kærnemælk
|
|
25 g
Gær
|
|
2 tsk
Sukker
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
125 g
Durummel (ca. 2 dl)
|
|
625 g
Pizzamel
|
Pensling
Vand
|
---|
Pynt
Pizzamel
|
---|
Sådan gør du
1. dag
2. dag
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Det langtidshævede brød kan fryses.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12281 kJ / 2935 kcal
Næringsindhold pr. 100g
935 kJ / 224 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 15,5 % | 8,5 g |
Fedt: | 8,8 % | 2,2 g |
Kulhydrat: | 75,7 % | 41,7 g |
