Langtidshævet focaccia med stilktomater

Langtidshævet focaccia med stilktomater

60+ min
Focaccia er et fladbrød i familie med pizzaen. Her i en rustik version med smukke stilktomater og ost på toppen.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 25 min. ved 250° - traditionel ovn.

Dag 1
  • Rør gæren ud i vandet. Tilsæt mel og salt.
  • Ælt dejen til den er blank og smidig - gerne i en røremaskine i ca. 8 min.
  • Dæk skålen med fx en stor plasticpose og stil dejen til hævning i køleskabet til næste dag eller mindst 8 timer.
Dag 2
  • Hæld den bløde dej over i en bradepande med bagepapir. Glat dejen godt ud med våde fingre - ca. 1 cm tyk.
  • Fordel tomater og salatost herpå og tryk dem let ned i dejen.
  • Bag brødet midt i ovnen til det er gyldent.
Energiindhold for hele retten:

11704 kJ / 2797 kcal

Næringsindhold pr. 100g

680 kJ / 163 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 17,4 % 7 g
Kulhydrat: 66,3 % 26,6 g
Fedt: 16,3 % 3 g

Ingredienser

Dag 1
10 g Gær
6 dl Koldt vand
650 g Tipo 00 hvedemel
2 tsk Groft salt
Dag 2
250 g Cherrytomater på stilk
200 g Salatost i tern
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk