Langtidshævet focaccia med stilktomater

1 time 5 min
Langtidshævet focaccia med stilktomater

Focaccia er et fladbrød i familie med pizzaen. Her i en rustik version med smukke stilktomater og ost på toppen.

Ingredienser

Dag 1

10 g Gær
6 dl Koldt vand
650 g Tipo 00 hvedemel
2 tsk Groft salt

Dag 2

250 g Cherrytomater på stilk
200 g Salatost i tern

Sådan gør du

Dag 1

  • Rør gæren ud i vandet. Tilsæt mel og salt.
  • Ælt dejen til den er blank og smidig - gerne i en røremaskine i ca. 8 min.
  • Dæk skålen med fx en stor plasticpose og stil dejen til hævning i køleskabet til næste dag eller mindst 8 timer.

Dag 2

  • Hæld den bløde dej over i en bradepande med bagepapir. Glat dejen godt ud med våde fingre - ca. 1 cm tyk.
  • Fordel tomater og salatost herpå og tryk dem let ned i dejen.
  • Bag brødet midt i ovnen til det er gyldent i ca. 25 min. ved 250° - traditionel ovn.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11706 kJ / 2798 kcal

Næringsindhold pr. 100g

681 kJ / 163 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 17,4 % 7 g
Kulhydrat: 66,3 % 26,6 g
Fedt: 16,3 % 3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/langtidshavet-focaccia-med-stilktomater/