Langtidshævet pizzadej

Langtidshævet pizzadej

60+ min
Her er opskriften på en successikker pizzadej. Den er meget nem at røre sammen og arbejde med, og så kan den laves 1-2 dage i forvejen. Har du en røremaskine, kan du med fordel lave pizzadej på den. Det er en stor fordel at bruge tipo 00 mel i dejen, da du får en stærk dej, der udvikler flotte lufthuller, når den bliver bagt. Husk at tilsætte salt til sidst, så det ikke kommer i direkte kontakt med gæren - og endnu et godt tip er at gemme kagerullen væk og i stedet brug dine fingre og hænder til at trykke dejen ud. Top pizzaen med din yndlingsfyld og bag den ved meget høj varme.

Sådan gør du

Bagetid:

5-7 minutter ved 250-270° - grill eller 10 minutter ved 250° - varmluftsovn eller på pizzaindstilling.

Langtidshævet pizzadej
  • Kom vand i røreskålen og smuldr gæren her i. Tilsæt mel og lad maskinen køre i 2 min. ved lav hastighed.
  • Tilsæt salt og lad den køre 8-10 min. ved jævn hastighed. Tag dejen ud på bordet og lad den hvile i ca. 30 min.
  • Smør en skål med et tyndt lag olie og læg dejen heri. Dæk dejen til med en pose, film eller et låg. Lad dejen hæve på køl 24-48 timer.
  • 3-5 timer før brug, tager du dejen ud fra køl og vender den ud på køkkenbordet med en dejspatel. Med dejspatelen hakker du dejen ud i 4 lige store stykker - hvert stykke skal strammes op til en bolle.
  • Smør et fad eller 4 små skåle med olie og læg bollerne heri. Dæk dem til og lad dem temperere på køkkenbordet ved stuetemperatur til du skal bage.
  • Brug en dejspatel og tag en dejklump op ad gangen. Vend hver enkelt bolle i rigeligt mel og pres en ring rundt med fingrene 2 cm fra kanten.
  • Gør som pizzamanden og lave pizzaen større og større med dine flade hænder oppe luften. Dejen hæver flottere, hvis du "ruller den ud" med fingrene end med kagerullen, men kagerullen kan også bruges. Hvis dejen får huller på midten, så ”lapper” du den bare.
  • Når dejen er rullet ud, kan du lægge den på et stykke bagepapir, så kan du nemt komme pizza og bagepapir direkte i ovnen.
  • Bager du på grill, bør du lægge dejen direkte på en pizzasten, eller sørge for at bagepapiret ikke er større end selve pizzaen (ellers kan du risikere at der går ild i papiret).

Del dejen i 4 stykker, hvis du ønsker lidt større pizzaer. Deler du dejen i 2 portioner passer det til 2 hele bradepander.

Har du brug for inspiration til fyld på pizzaer er der masser af ideer at hente her: pizza

Energiindhold for hele retten:

8994 kJ / 2150 kcal

Næringsindhold pr. 100g

864 kJ / 207 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 15,5 % 7,9 g
Kulhydrat: 81,7 % 41,5 g
Fedt: 2,8 % 0,7 g
Mere inspiration

Her får du en opskrift på hvid pizza - søg på pizza hvis du vil have flere ideer.

Pizza Bianco
60+ min
Pizza Bianco
(7)
Relateret video
Langtidshævet pizzadej

Få opskriften på en nem og sprød pizzadej – som du kan rulle ud med hænderne. Se mere på arla.dk/madløjer

Ingredienser

Langtidshævet pizzadej
4 dl Koldt vand
6 g Gær
625 g Tipo 00 hvedemel
2 tsk Groft salt