Lasagne med hvidløg

Bedømmelse

(14 vurderinger)

60+ min

Prøv denne smagfulde lasagne med en alternativ mager hvidløgssauce. Opskriften er nem og giver et lækkert fedtfattigt resultat.

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g hakket oksekød (ca. 12% fedt)
  • 1 stort finthakket zittauerløg
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl oksebouillon
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 300 g salat

Indkluderet i opskriften

Sådan gør du

Sådan gør du

Svits kød, løg og hvidløg i en tør pande til kødet smuldrer og har skiftet farve. Tilsæt tomater, bouillon og krydderier. Lad saucen koge i ca. 8 min. og smag til. Del kødsauce og sauce i 3 portioner og lasagnepladerne i 2 portioner. Læg dem lagvis i et ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 27 cm) i nævnte rækkefølge. Drys med revet ost og bag midt i ovnen - til lasagnen er gylden.

Lad lasagnen hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,7 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 25 %

Kilde: