Lasagne med hytteost og grøn tomatsalat
45 min
Nøglehulsmærket opskrift

Lasagne med hytteost og grøn tomatsalat

Lasagne med hytteost og masser af smag fra svampe, gulerødder, tomat og løg. Serveret med en grøn tomatsalat har du lækker hverdagsmad til den kødfrie dag.
Nøglehulsmærket opskrift
Fryseegnet
45 min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lasagne med hytteost og grøn tomatsalat

Nøglehulsmærket opskrift

Lasagne med hytteost og masser af smag fra svampe, gulerødder, tomat og løg. Serveret med en grøn tomatsalat har du lækker hverdagsmad til den kødfrie dag.

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 2 finthakkede rødløg (ca. 150 g)
  • 4 små finthakkede fed hvidløg
  • 3 store groftrevne gulerødder (ca. 200 g)
  • 250 g finthakkede champignoner
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré (ca. 140 g)
  • 100 g granuleret mørk soja
  • 2 tsk worcestershiresauce
  • 2 tsk groft salt
  • 1 spsk delikatessepaprika
  • 2 tsk tørret oregano

Grøn tomatsalat

  • 75 g spæde salatblade
  • 250 g røde og gule cherrytomater
  • 1 rødløg i tynde skiver (ca. 75 g)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft

Fremgangsmåde:

Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, i en sauterpande. Svits løg, hvidløg og gulerødder i ca. 3 min. Tilsæt svampe og svits i yderligere ca. 5 min. - indtil væden er fordampet. Tilsæt grøntsagsbouillon, flåede tomater og de øvrige ingredienser og kog det ved jævn varme i ca. 10 min. - rør af og til.

Tilsæt hytteost, varm grøntsagssaucen igennem og smag til. Læg lasagnen sammen i et ovnfast fad (ca. 6 x 20 x 30 cm). Start med et tyndt lag grøntsagssauce, herefter 3 plader og et lag grøntsagssauce mere. Gentag 2 gange - slut med grøntsagssauce. Bag lasagnen midt i ovnen. Drys med ost efter halvdelen af bagetiden og bag lasagnen færdig. Lad lasagnen hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min. inden servering.

Grøn tomatsalat

Fordel salatbladene i et stort fad. Halver tomaterne og fordel dem på salaten sammen med rødløg. Dryp med citronsaft. Server salaten sammen med lasagnen.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 61,3 g
  • Protein: 37 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 25 %
Print