Lasagne med hytteost og grøn tomatsalat

Nøglehulsmærket opskrift

Lasagne med hytteost og grøn tomatsalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(23 vurderinger)

45 min

Nøglehulsmærket opskrift

Lasagne med hytteost og masser af smag fra svampe, gulerødder, tomat og løg. Serveret med en grøn tomatsalat har du lækker hverdagsmad til den kødfrie dag.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 10 g smør
  • 2 finthakkede rødløg (ca. 150 g)
  • 4 små finthakkede fed hvidløg
  • 3 store groftrevne gulerødder (ca. 200 g)
  • 250 g finthakkede champignoner
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré (ca. 140 g)
  • 100 g granuleret mørk soja
  • 2 tsk worcestershiresauce
  • 2 tsk groft salt
  • 1 spsk delikatessepaprika
  • 2 tsk tørret oregano

Grøn tomatsalat

  • 75 g spæde salatblade
  • 250 g røde og gule cherrytomater
  • 1 rødløg i tynde skiver (ca. 75 g)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, i en sauterpande. Svits løg, hvidløg og gulerødder i ca. 3 min. Tilsæt svampe og svits i yderligere ca. 5 min. - indtil væden er fordampet. Tilsæt grøntsagsbouillon, flåede tomater og de øvrige ingredienser og kog det ved jævn varme i ca. 10 min. - rør af og til.

Tilsæt hytteost, varm grøntsagssaucen igennem og smag til. Læg lasagnen sammen i et ovnfast fad (ca. 6 x 20 x 30 cm). Start med et tyndt lag grøntsagssauce, herefter 3 plader og et lag grøntsagssauce mere. Gentag 2 gange - slut med grøntsagssauce. Bag lasagnen midt i ovnen. Drys med ost efter halvdelen af bagetiden og bag lasagnen færdig. Lad lasagnen hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min. inden servering.

Grøn tomatsalat

Fordel salatbladene i et stort fad. Halver tomaterne og fordel dem på salaten sammen med rødløg. Dryp med citronsaft. Server salaten sammen med lasagnen.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.

Sådan snitter du løg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 61,3 g
  • Protein: 37 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 25 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag