Lasagne med pulled chicken, hytteost og spicy tomatsalat
60+ min
Nøglehulsmærket opskrift

Lasagne med pulled chicken, hytteost og spicy tomatsalat

Lækker lasagne med pulled chicken og hytteost, der strutter af smag og sundhed. Servér denne kyllingelasagne med en farverig tomatsalat på en bund af spæde spinatblade.
Nøglehulsmærket opskrift
60+ min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (145 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lasagne med pulled chicken, hytteost og spicy tomatsalat

Nøglehulsmærket opskrift

Lækker lasagne med pulled chicken og hytteost, der strutter af smag og sundhed. Servér denne kyllingelasagne med en farverig tomatsalat på en bund af spæde spinatblade.

Antal portioner

Pulled chicken

  • 5 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 3 kyllingefileter (ca. 500 g)

Tomatsauce

  • 10 g smør
  • 2 finthakkede rødløg (ca. 125 g)
  • 3 små finthakkede fed hvidløg
  • 3 groftrevne gulerødder (ca. 200 g)
  • 4 stilke bladselleri i små tern (ca. 150 g)
  • 1 dåse cherrytomater (ca. 400 g)
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré (ca. 140 g)
  • 1½ dl kogevand fra kyllingen
  • 2 tsk delikatessepaprika
  • 1 dl finthakkede friske basilikumblade
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tomatsalat

  • 75 g skyllede babyspinatblade
  • 300 g røde og gule cherrytomater
  • 1 rødløg i tynde både (ca. 70 g)
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 20 g ristede pinjekerner
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske basilikumblade

Fremgangsmåde:

Pulled chicken

Bring vand og salt i kog og kog kyllingefileterne ved jævn varme og under låg i ca. 10 min. Tag kyllingestykkerne op af vandet og lad dem afkøle på en tallerken - gem kogevandet. Flå kyllingefileterne i mindre stykker med to gafler.

Tomatsauce

Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, i en mellemstor tykbundet gryde. Svits de friske grøntsager i ca. 3 min. og tilsæt tomat, kogevand, paprika, basilikum, salt og peber. Lad saucen koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min., og vend pulled chicken heri.

Læg lasagnen sammen i et ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 27 cm). Start med et tyndt lag tomatsauce, herefter 1/3 af pladerne, tomatsaucen og hytteosten, gentag 2 gange og slut med hytteost. Bag lasagnen midt i ovnen. Drys med ost efter halvdelen af bagetiden og bag lasagnen færdig. Lad lasagnen hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.

Tomatsalat

Fordel spinatbladene i et stort fad. Halver tomaterne og fordel dem på spinaten sammen med rødløg, hvidløg og chili. Dryp med citronsaft og drys med pinjekerner, salt og peber. Pynt lasagnen med basilikumblade og server den med tomatsalat til.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Du kan erstatte delikatessepaprika med røget paprika for en mere intens smoked smag i lasagnen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,7 g
  • Protein: 37 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 26 %
Print