Latterlagkage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(49 vurderinger)

60+ min

Denne lagkage vil uden tvivl gøre dig munter og glad, hvis du altså er til chokolade og flødeskum.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

10 stykker pr. kage

Antal portioner

Kakaobunde

  • 100 g smør - smeltet
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 1 vaniljestang - kornene herfra
  • 2 æg
  • 225 g hvedemel (ca. 3¾ dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk kakaopulver
  • 2 dl mælk

Nektarinfyld

Pynt

  • mørk chokolade (ca. 55% kakao) i flager

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kakaobunde

Pisk det smeltede smør med sukker og vaniljekorn. Kom det ene æg i og pisk godt. Tilsæt det andet æg og pisk til blandingen ligner æggesnaps. Bland mel, bagepulver og kakao. Vend det (drysset gennem en sigte) i æggeblandingen, skiftevis med mælken. Fordel dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bag kagen midt i ovnen. Dæk den evt. med bagepapir efter ca. ½ time, så kagen ikke bliver for mørk. Flæk forsigtigt den afkølede kage i 3 bunde.

Nektarinfyld

Skær nektarinerne i kvarte - gem en kvart nektarin til pynt. Skær resten i mindre stykker. Pisk fløden til et let skum - tag 2 dl flødeskum fra til pynt. Vend forsigtigt resten af fløden med nektariner og chokolade. Læg den nederste kagebund på et fad og fordel herpå halvdelen af nektarinfyldet. Fortsæt med den midterste bund og resten af fyldet. Slut med den sidste bund og pynt kagen med de 2 dl flødeskum, revet chokolade og nektarinbåde.

Tip

I stedet for nektariner kan man anvende abrikoser eller ananas fra dåse.

Bagetid

Ca. 50 min. ved 175°.

Frysetip

Du kan fryse bundene.

Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 23520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,7 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 53 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag