Lever i krydret flødesauce

45 min
Lever i krydret flødesauce

Lever i krydret flødesauce er en klassisk opskrift, hvor fløde, kartofler og lever skaber en blid smagsoplevelse.

Ingredienser

500 g Lever, fx kalvelever
4 Løg
50 g Smør
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 tsk Dijonsennep
1 tsk Tørret basilikum
1 tsk Tørret rosmarin
¼ liter Piskefløde
1 dl Mælk
1 tsk Hvedemel
Kulør

Tilbehør

1 kg Pillekartofler pyntet med
2 spsk Hakket persille

Sådan gør du

Lever i krydret flødesauce

  • Skyl leveren, fjern evt. hinder og årestammer. Skær leveren i store terninger.
  • Pil løgene og skær dem i terninger.
  • Svits begge dele i smør i en stegegryde.
  • Tilsæt krydderier, piskefløde og mælk, der er rystet sammen med mel.
  • Lad retten koge ved svag varme ca. 15 min. Smag til og tilsæt kulør.

Tip

  • I stedet for tørrede krydderurter kan man anvende ½-1 spsk friske, hakkede krydderurteblade.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11867 kJ / 2836 kcal

Næringsindhold pr. 100g

528 kJ / 126 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 18,8 % 5,8 g
Kulhydrat: 34,6 % 10,8 g
Fedt: 46,6 % 6,6 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/lever-i-krydret-flodesauce/