Leverpostej med æblepickles - Opskrifter - Arla

Leverpostej med æblepickles

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

60+ min

En meget nem leverpostej, som serveres med den skønt krydrede sursøde æblepickles.

Ingredienser

Antal portioner

Leverpostej

  • 3 spsk hvedemel
  • ¼ liter letmælk
  • 1½ tsk groft salt
  • ¼ tsk stødt nellike
  • ¼ tsk revet muskatnød
  • friskkværnet peber
  • 1 fintrevet zittauerløg
  • 150 g smør - smeltet
  • 1 æg
  • 300 g hakket svinelever

Æblepickles

  • 1 grøn squash
  • 25 g smør
  • ½ tsk ostindisk karry
  • 2 rødløg i både
  • 1 skrællet æble i store tern, fx belle de boskoop
  • 2 spsk vand
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 2 spsk sukker
  • ¾ tsk groft salt

Tilbehør

  • 400 g rugbrød
  • 25 g smør

Sådan gør du

Sådan gør du

Leverpostej

Rør melet sammen med 3 spsk af mælken. Rør resten af mælken og de øvrige ingredienser i. Fordel blandingen i 8 ovnfaste forme (a ca. 1½ dl) eller 4 aluforme (a ca. 3 dl). Bag postejerne midt i ovnen.

Æblepickles

Skær squashen igennem på langs og skrab kernerne ud med en ske. Skær squashstykkerne i ca. ½ cm tykke skiver. Smelt smørret ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og lad det bruse af. Tilsæt løg og svits dem ved jævn varme i ca. 3 min. Vend squash og æble i og svits i ca. 1 min. Kom vand, eddike, sukker og salt i retten og kog i ca. 1 min. Smag til. Server æblepickles lun.

Tip

Leverpostejen kan bages i en stor porcelæns- eller aluform (ca. 1½ liter). Sæt leverpostejen i kold ovn. Indstil på 175° og bag i ca. 1 time. Sluk ovnen og lad leverpostejen stå i ovnen i ca. 10 min.

Bagetid

Sæt leverpostejerne i kold ovn. Indstil på 175° og bag i ca. ½ time

Frysetip

Leverpostejen kan fryses inden bagning

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47,4 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 51 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: