Lime- og ingefærsbrulé

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

1 timer

Prøv en ny og frisk udgave af den klassiske flødedessert creme brulé.

Ingredienser

Antal portioner

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring fløde, mælk og sukker i kog i en gryde. Pisk æggeblommerne og tilsæt den varme flødemælk, mens du pisker kraftigt. Smag til med vaniljesukker, lime og ingefær. Hæld massen i 4 ovnfaste portionsforme (a ca. 1½ dl). Bag i vandbad nederst i ovnen. Lad formene køle af og stå koldt i mindst 8 timer. Drys rørsukker over og stil dem i en bradepande med iskoldt vand. Grill dem øverst i ovnen med lågen åben, til sukkeret er smeltet og har fået farve. Køl af og server.

Tip

I stedet for at grille dem i ovnen, kan man anvende en gasbrænder.

Bagetid

Ca. 1 time ved 150°.

Grill

1-3 min.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7530 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 73 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: