Linsegryde med rodfrugter

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

45 min

Med denne sunde og smagfulde opskrift på linsegryde med rodfrugter kan du servere en lækker vegetarisk ret. Retten har en fyldig smag med sunde røde linser.

Ingredienser

Antal portioner

  • 200 g røde linser (ca. 2 ½ dl)
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 25 g smør
  • 1 hakket zittauerløg
  • 2 persillerødder i tern
  • 2 porrer i 1 cm tykke skiver
  • ½ knoldselleri i tern
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl linserne godt i flere hold koldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte. Kom linserne i en gryde med kogende bouillon og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min.

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, persillerod, porre og knoldselleri i ca. 3 min. Vend grønsagerne i de kogte linser og tilsæt hakkede tomater, salt og peber. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 9 min. Rør af og til. Smag retten til.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9790 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43,3 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 27 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: