Linsegryde med rodfrugter
45 min

Linsegryde med rodfrugter

Med denne sunde og smagfulde opskrift på linsegryde med rodfrugter kan du servere en lækker vegetarisk ret. Retten har en fyldig smag med sunde røde linser.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Linsegryde med rodfrugter

Med denne sunde og smagfulde opskrift på linsegryde med rodfrugter kan du servere en lækker vegetarisk ret. Retten har en fyldig smag med sunde røde linser.

Antal portioner
  • 200 g røde linser (ca. 2 ½ dl)
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 25 g smør
  • 1 hakket zittauerløg
  • 2 persillerødder i tern
  • 2 porrer i 1 cm tykke skiver
  • ½ knoldselleri i tern
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Skyl linserne godt i flere hold koldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte. Kom linserne i en gryde med kogende bouillon og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min.

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, persillerod, porre og knoldselleri i ca. 3 min. Vend grønsagerne i de kogte linser og tilsæt hakkede tomater, salt og peber. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 9 min. Rør af og til. Smag retten til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9790 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43,3 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 27 %
Print