Løgpostej og rødbedesalat
60+ min

Løgpostej og rødbedesalat

En skøn weekendfrokost eller aftensmad på en kødløs dag.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Løgpostej og rødbedesalat

En skøn weekendfrokost eller aftensmad på en kødløs dag.

Antal portioner
  • ½ dl grov bulgur
  • 1 dl vand
  • ¼ tsk groft salt

Rødbedesalat

  • 6 friske rødbeder (ca. 500 g)
  • ¾ liter vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 1 dl olivenolie
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk dijonsennep
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • klippet frisk purløg og strå

Tilbehør

  • 360 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Kom bulguren i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog bulguren ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min. Tag gryden af varmen og lad bulguren trække, stadig under låg, i ca. 10 min.

Vend bulguren sammen med de øvrige ingredienser. Kom blandingen i en smurt ovnfast form, fx en patéform (ca. 1½ liter). Bank formen let mod bordet og bag postejen - uden låg - midt i ovnen.

Rødbedesalat

Skyl imens rødbederne grundigt og kom dem i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog rødbederne ved svag varme og under låg ca. 40 min. eller til de er møre. Hæld kogevandet fra og skyl rødbederne hurtigt i koldt vand. Skær stilkender og rodspidser af og fjern skrællen. Skær rødbederne i stave og lad dem køle lidt af.

Pisk olie, eddike, sennep, salt og peber sammen i en skål og vend rødbederne i dressingen. Stil salaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Ved serveringen

Server den lune løgpostej sammen med rødbedesalat og ristet rugbrød.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 15480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 56,3 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 53 %
Print