Luciaboller med fuldkorn
60+ min

Luciaboller med fuldkorn

Få hele dit køkken til at dufte af nybagt brød. Kvark gør bollerne ekstra saftige.
Fryseegnet
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Luciaboller med fuldkorn

Få hele dit køkken til at dufte af nybagt brød. Kvark gør bollerne ekstra saftige.

24 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 4 dl vand
  • 150 g 5-kornsblanding

Pensling

  • 1 æg

Fremgangsmåde:

Bring vand og korn i kog. Kog kornene i ca. 5 min. ved jævn varme og uden låg. Hæld kornene i en sigte og lad dem køle let af.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælk og safran. Hæld blandingen i en skål (blandingen skal være lillefinger varm - ca. 37°). Rør gæren ud heri. Tilsæt de kogte korn og de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 15 min. Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord - tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til boller og stil dem på plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl bollerne og bag dem midt i ovnen. Lad bollerne køle af på en bagerist.

Bagetid

15-17 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 25700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,9 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 19 %
Print