Luciaboller med fuldkorn

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

60+ min

Få hele dit køkken til at dufte af nybagt brød. Kvark gør bollerne ekstra saftige.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

24 stk. pr. portion

Antal portioner

  • 4 dl vand
  • 150 g 5-kornsblanding

Pensling

  • 1 æg

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand og korn i kog. Kog kornene i ca. 5 min. ved jævn varme og uden låg. Hæld kornene i en sigte og lad dem køle let af.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælk og safran. Hæld blandingen i en skål (blandingen skal være lillefinger varm - ca. 37°). Rør gæren ud heri. Tilsæt de kogte korn og de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 15 min. Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord - tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til boller og stil dem på plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl bollerne og bag dem midt i ovnen. Lad bollerne køle af på en bagerist.

Bagetid

15-17 min. ved 225°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 25700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,9 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 19 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag