Lukket pizza
60+ min

Lukket pizza

En sjov og anderledes måde at servere en gammel kending på. Den lukkede pizza holder på alle de dejlige smage.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lukket pizza

En sjov og anderledes måde at servere en gammel kending på. Den lukkede pizza holder på alle de dejlige smage.

Antal portioner
  • 10 g gær
  • 1¼ dl vand - lillefingervarmt
  • ½ tsk groft salt
  • 1 spsk olie
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)

Tomatsauce

  • 25 g smør
  • 2 hakkede zittauerløg
  • 1 lille hakket fed hvidløg
  • 1 dåse flåede tomater
  • ½ tsk tørret oregano
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fyld

Pensling

  • 1 sammenpisket æg

Tilbehør

  • 520 g blandet salat

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i lunkent vand (lillefingervarmt) i en røreskål. Tilsæt salt, olie og mel (hold lidt af melet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med et låg eller alufolie, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 40 min.

Tomatsauce

Smelt smørret i en tykbundet gryde og svits løg og hvidløg heri. Tilsæt de flåede tomater med væde, oregano, salt og peber. Kog saucen ved jævn varme uden låg i ca. 20 min. Smag til. Tomatsaucen skal være "tør".

Del dejen i 2 stykker og rul dem ud til runde plader (ca. 30 cm i diameter). Læg en dejplade på bagepapir eller smurt bageplade. Læg halvdelen af tomatsaucen på halvdelen af dejpladen - ikke helt ud til kanten.

Fyld

Læg halvdelen af roastbeefen og den revne Mozzarella herpå. Pensl kanten af dejpladen med æg og luk pizzaen, så den bliver halvmåneformet. Gentag med den anden dejplade på samme bageplade. Pensl de lukkede pizzaer med æg og bag dem midt i ovnen.

Tip

Mozzarella kan erstattes af Karoline"s PizzaOst.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 36 %
Print