Luksus othellolagkage
1 time 5 min
Fryseegnet
•

Vores bud på den perfekte othellolagkage - med lækker creme, knas og hindbær.
Ingredienser
Vaniljecreme
2 blade
Husblas
|
|
---|---|
1
Vaniljestang
|
|
4 dl
Mælk
|
|
2
Æg
|
|
1
Æggeblomme
|
|
4 spsk
Sukker
|
|
4 spsk
Hvedemel
|
|
½ liter
Piskefløde
|
Kagebunde
4
Æg
|
|
---|---|
150 g
Sukker (ca. 1¾ dl)
|
|
150 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
Mandelmakron
1
Æggehvide
|
|
---|---|
125 g
Mandler
|
|
3 spsk
Sukker
|
Hindbærcoulis
100 g
Hindbær
|
|
---|---|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
Glasur
150 g
Flormelis (ca. 3 dl)
|
|
---|---|
1½ spsk
Kakaopulver
|
|
2½ spsk
Vand
|
250 g
Marcipan
|
---|
Pynt
Friske hindbær (ca. 125)
|
|
---|---|
Frysetørrede hindbær
|
Sådan gør du
Vaniljecreme
Kagebunde
Mandelmakron
Hindbærcoulis
Glasur
Opbygning af kagen
Tips
Bagetid for kagebunde
Bagetid for mandelmakron
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Lagkagen kan fryses uden glasur og pynt.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
28403 kJ / 6789 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1161 kJ / 277 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 8,4 % | 5,8 g |
Fedt: | 45,2 % | 14,2 g |
Kulhydrat: | 46,4 % | 31,7 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
