Lun gulerodscarpaccio

25 min
Lun gulerodscarpaccio

Hurtig og farverig tallerken med gulerødder, ost og skvalderkål. Denne opskrift på gulerodscarpaccio er nem at lave og kan anvendes både som forret eller som tilbehør til såvel en fiskeret og grillmaden. Den vegetariske carpaccio er inspireret af den italienske klassiker, men med gulerødder i hovedrollen.

Gem
Del
Print
https://www.arla.dk/opskrifter/lun-gulerodscarpaccio/

Ingredienser

4 personer
4 Gulerødder (ca. 400 g)
½ dl Mandler
1½ spsk Olivenolie
1 tsk Flagesalt
½ dl Groftrevet lagret cheddarost
2 dl Små skud af skvalderkål

Sådan gør du

  • Skræl og kog gulerødderne i ca. 10 min. - de skal stadig have bid. Hak imens mandlerne groft og rist dem i en tør pande ved kraftig varme i ca. 2 min. og derefter ved jævn varme i ca. 2 min. - eller til de bliver gyldne. Skær gulerødderne i tynde skrå skiver og fordel dem på 4 tallerkener. Dryp med olie, drys med salt, ost, skvalderkål og mandler. Server straks.
Bedømmelse
1
2
3
4
5

I stedet for skvalderkål kan du bruge rucolasalat. Drys gulerodssalaten med chiliflager, det både pynter og smager.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2400 kJ / 574 kcal

Næringsindhold pr. 100g

464 kJ / 111 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 11,4 % 3,1 g
Kulhydrat: 19,1 % 5,2 g
Fedt: 69,5 % 8,7 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.