Lun perlespeltsalat med stegte æbler

Bedømmelse

(10 vurderinger)

45 min

Stegte æbler og løg i en salat giver en ny smagsoplevelse.

Ingredienser

Antal portioner
  • 320 g perlespelt (ca. 4 dl)
  • 4 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 3 soltørrede tomater i olie - drænede (gem olien)
  • 4 rødkindede æbler i både, fx gråsten
  • 2 hakkede rødløg

Hertil

  • 500 g stegt kød, fx svinekoteletter, andebryst eller svinemørbrad

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Skær de soltørrede tomater i små tern. Lad 1 spsk af olien fra tomaterne blive varm i en pande. Steg æbler og løg i ca. 2 min.

Bland den lune perlespelt med tomattern, 1 spsk olie fra tomaterne, appelsinsaft, honning, salt og peber. Vend de stegte æbler og løg i spelten sammen med ost og spinatblade (gem lidt til pynt). Smag til. Drys med pinjekerner og resten af spinaten og server den lune perlespeltsalat sammen med det stegte kød.

Tip

Perlespeltsalaten kan også spises kold.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 18480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,1 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 57 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde:

Vin match

Grenache, syrah, cinsault Rhône, Frankrig

Til denne salat med enten and eller gris vil en rødvin fra Sydrhône være lækker, fx en vacqeyras, sablet, eller plan de dieu Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til oksekød