Lun perlespeltsalat med stegte æbler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(15 vurderinger)

45 min

Stegte æbler og løg i en salat giver en ny smagsoplevelse.

Ingredienser

Antal portioner

  • 320 g perlespelt (ca. 4 dl)
  • 4 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 3 soltørrede tomater i olie - drænede (gem olien)
  • 4 rødkindede æbler i både, fx gråsten
  • 2 hakkede rødløg

Hertil

  • 500 g stegt kød, fx svinekoteletter, andebryst eller svinemørbrad

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Skær de soltørrede tomater i små tern. Lad 1 spsk af olien fra tomaterne blive varm i en pande. Steg æbler og løg i ca. 2 min.

Bland den lune perlespelt med tomattern, 1 spsk olie fra tomaterne, appelsinsaft, honning, salt og peber. Vend de stegte æbler og løg i spelten sammen med ost og spinatblade (gem lidt til pynt). Smag til. Drys med pinjekerner og resten af spinaten og server den lune perlespeltsalat sammen med det stegte kød.

Tip

Perlespeltsalaten kan også spises kold.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 18480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,1 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 57 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Grenache, syrah, cinsault Rhône, Frankrig

Til denne salat med enten and eller gris vil en rødvin fra Sydrhône være lækker, fx en vacqeyras, sablet, eller plan de dieu Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til oksekød