Lun rosenkålssalat og krydrede hakkebøffer

30 min
Lun rosenkålssalat og krydrede hakkebøffer

En farverig salat som giver godt med vitaminer og humør i den kolde, mørke tid. Serveret sammen med saftige hakkebøffer med fyld af ost og krydderurter.

Ingredienser

Hakkebøffer

400 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt) (ca. 400)
140 g Revet mozzarellaost
2 spsk Finthakket frisk rosmarin
2 spsk Finthakket bredbladet persille
¾ tsk Groft salt

Lun rosenkålssalat

15 g Smør
300 g Rosenkål i tynde skiver
2 Rødløg i tynde både (ca. 200 g)
¾ tsk Groft salt
1 Appelsin i tern (ca. 175 g)
100 g Friske blåbær
2 spsk Hakket bredbladet persille

Tilbehør

240 g Grovbrød

Sådan gør du

Hakkebøffer

  • Bland det hakkede kød med ost, rosmarin, persille og salt og form det til 4 flade bøffer. Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Grill hakkebøfferne ca. 1 min. på hver side ved kraftig varme og derefter ca. 6 min. ved jævn varme - vend en gang undervejs. Drys med salt.

Lun rosenkålssalat

  • Lad imens smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits rosenkål og løg i ca. 3 min. Drys med salt og smag til. Kom rosenkål og løg i et fad. Fordel appelsin og blåbær på toppen og drys med persille. Server den lune rosenkålssalat sammen med de grillede hakkebøffer og brød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7971 kJ / 1905 kcal

Næringsindhold pr. 100g

499 kJ / 119 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 34,1 % 10 g
Kulhydrat: 37,7 % 11,1 g
Fedt: 28,2 % 3,8 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/lun-rosenkalssalat-og-krydrede-hakkeboffer/